5 φανταστικές διαδρομές με το ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
χιλή

Δεν χρειάζεται να πάρεις την κούρσα και να πας στο Roubaix ή το MTB και να πας στις Άλπεις για να νιώσεις ότι εκπληρώνεις κάποιον υψηλό ποδηλατικό σκοπό ζωής. Μπορείς να πάρεις το ποδήλατό σου και να περιηγηθείς οπουδήποτε πάνω σε ένα ποδήλατο περνώντας καταπληκτικά! Όλος ο πλανήτης είναι όμορφος πάνω στο ποδήλατο, στο μέσο της απόλυτης ανεξαρτησίας…

Αλλά όπως και να το κάνουμε αν πάτε σε κάποια από τις παρακάτω 5 διαδρομές το σίγουρο είναι πως θα σας ζηλεύουμε για μια ζωή! Ή μέχρι τουλάχιστον να πάμε…;-)

La Route Verte, Καναδάς

Η πράσινη διαδρομή (Green Route) όπως λέγεται, ολοκληρώθηκε εδώ και λίγο καιρό και περνά από την επαρχία του Quebec διατρέχοντας 2,485 μίλια, δηλαδή 4,000 χλμ περίπου. Η διαδρομή είναι σωστά σηματοδοτημένη, διασχίζει στο μεγαλύτερο μέρος της αγροτικούς δρόμους. Σε επιλεγμένα σημεία σε στέλνει και σε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος, αν ο στόχος σου είναι να γνωρίσεις πραγματικά την περιοχή και όχι απλά να ποδηλατήσεις κατά μήκος της.

canada

Underground Railroad Bicycle Route, ΗΠΑ/Καναδάς

Μια διαδρομή δημιουργημένη από την Adventure Cycling Association που ξεκινά από το Mobile της Alabama και φτάνει ως το Owen Sound του Ontario. Η διαδρομή τιμά την πορεία των σκάβων προς την ελευθερία. Εκτείνεται σε μήκος 2,057 μιλίων, δηλαδή 3,310 χλμ. Ένα πραγματικό μνημείο όχι μόνο της Αφρο-Αμερικανικής ιστορίας αλλά της ανθρωπότητας.

www.adv-cycling.org

usa

Ruta Austral, Χιλή

Θες να δεις πως είναι μια …βόλτα σε πολύ χαλίκι για 810 μίλια (1,300 χλμ); Από το Puerto Mont στην Κεντρική Χιλή νοτίως μέσω του Caleta Yungay στο Villa O’Higgins στη Βόρεια Παταγονία, με αρκετές μεταφορές με ferry boat ενδιάμεσα.  Εκπληκτικά τοπία και εθνικά πάρκα σε αποζημιώνουν για την επιλογή σου.

www.gochile.cl

χιλή

Μονοπάτι Munda Biddi,  Δυτική Αυστραλία

Στα Αβοριγινικά Munda Biddi σημαίνει “μονοπάτι ανάμεσα στο δάσος”. Αυτό το μονοπάτι περνά μέσα από το “jarrah forest”—όπου jarrah, σκεφτείτε ευκάλυπτος. 206 μίλια (332 χλμ) από το Mundaring στο Collie σε μια διαδρομή που άνοιξε τον Ιούλιο του 2004. Τι θα συναντήσετε; Σίγουρα καγκουρό, όπως και άλλα πολλά εξωτικά είδη! Λοιπόν, θα τολμήσετε;

www.mundabiddi.org.au

αυστραλία

Ανόι προς Χα Τσι Μινχ, Βιετνάμ

Και ποδήλατο και παραλία; Δεν το περίμενες αυτό από το Βιετνάμ, έτσι; Μια διαδρομή 746 μιλίων (1,200 χλμ) ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας που περιλαμβάνει πέρασμα από πολλές παραλίες και δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως ακούγεται. Οι δρόμοι είναι…κάπως και τα φυσικά εμπόδια πολλά όπως το Hai Van Pass, το ιστορικό σημείο που διαχωρίζει το βόρειο από το νότιο Βιετνάμ.

bietnam

Περιμένουμε τις δικές σου ιδανικές διαδρομές; Θα πας κάπου ή…γύρισες από κάπου;

Previous Article

Γύρος Βρετανίας- Χαμός από το παρκαρισμένο!

Next Article

Μάθε ό,τι χρειάζεσαι για τα tubeless!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια