Champions Blog-O Ανδριώτης 10ος στο Spicak!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
11913570_923193697737798_2014212154_n

του Κώστα Ανδριώτη

Μετά από 2 μήνες σχεδόν χωρίς αγώνες ήρθε η στιγμή και μαζί και η ευκαιρία, να συμμετάσχω σε έναν ακόμα αγώνα του Πανευρωπαίκού Κυπέλλου! Και μπορεί να ονομάζεται Πανευρωπαϊκό, αλλά στην ουσία ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος αφού συμμετέχουν αθλητές απ’όλο τον κόσμο!

Ο αγώνας έγινε στο Σπίσακ της Τσεχίας σε ένα χιονοδρομικό που λειτουργεί ως bikepark του καλοκαίρι. Ξεκίνησα από το σπίτι μου 7 Αυγούστου και έφτασα μετά από δυο ημέρες επειδή έπρεπε να περιμένω το τρένο! Το πρόβλημα που υπήρχε με τις ράγες στη συγκεκριμένη γραμμή είναι συχνό έμαθα εκ των υστέρων αλλά ήταν αργά. Αυτά με το ταξίδι…

Τελικά έφτασα Παρασκευή μεσημέρι, όμως όχι και με τι αποσκευές μου. Έφτασε η βαλίτσα μου και η κούρσα αλλά όχι το dοwnhill ποδήλατό μου, το οποίο έπρεπε να περιμενω ως την Δευτέρα, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το Σαββατοκύριακο, όταν και θα μπορούσα να αφιερώσω χρόνο για να μάθω την πίστα καλύτερα. Φυσικά, προσπάθησα να κάνω ποδήλατο με ένα από τα ενοικιαζόμενα, όμως όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως έπρεπε.

Μαζί με όλα τα άλλα αρρώστησα την Κυριακή το πρωί, έχοντας πυρετό και πονοκέφαλο που με κράτησαν στο κρεβάτι. Τα ίδια δεν συνεχίστηκαν και την Δευτέρα όταν και ήρθε το ποδήλατο, αλλά και πάλι δεν ήμουν σε κατάσταση για να οδηγήσω. Την Τρίτη που πήγα για ποδήλατο είχαν κλείσει το ποδήλατο για κάποιο λόγο!!!

Φυσικά για να μπορώ να έχω τις ίδια πιθανότητες στον αγώνα με τους άλλους αναβάτες έπρεπε να κάνω κάποια κομμάτια της πίστας και αυτό έκανα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Οι συμμετοχές ήταν περίπου 300 συνολικά με οδηγούς απ’όλες τις ηπείρους. Πολλά van και τέντες γνωστών εταιριών έκλεισαν το parking, ανάμεσά τους και πολλές μεγάλες ομάδες. Την Τετάρτη ξύπνησα αρκετά πρωί και ετοίμασα το ποδήλατο για μια ώρα. Πήρα το νούμερό μου για να κάνω κατάβαση και διαπίστωσα πως ήμουν ο πρώτος που έμπαινα στην πίστα! Υπήρχαν να φανταστείτε μόνο άλλοι που περπατούσαν την πίστα και όταν περνούσα από το rock garden φώναζαν δυνατά γιατί ήμουν ο πρώτος που προσπαθούσε να κάνει αρκετές καταβάσεις για να πιάσω το ρυθμό μου! Προφανώς οι υπόλοιποι αναβάτες ήξεραν την πίστα καλά μια και ο αγώνας γίνεται εκεί για 8η χρονιά!

Την Παρασκευή κατάφερα να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο. Το Σάββατο όμως η πίστα άλλαξε εντελώς και δημιουργήθηκαν σαμάρια παντού. Στα προκριματικά του Σαββάτου μετά από 2 καταβάσεις έκανα μια κατάβαση με ένα μεγάλο λάθος λόγω της κατάστασης της πίστας. Εκεί μάλιστα μου κόπηκε η αλυσίδα και για να μην έχω ακόμα μεγαλύτερη ζημιά και κόψω την αλυσίδα, έκοψα λίγο μια και τα χρήματα για τα ανταλλακτικά ήταν λίγα. Κατάφερα να τερματίσω 16ος και αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι μπορώ να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα. Την Κυριακή καταφέρα να κάνω μια καλή πρώτη κατάβαση παίρνοντας όλες τις γραμμές μου. Αλλά ήθελα να κάνω και μια δοκιμή σε ένα ακόμα κομμάτι για να πάω πιο γρήγορα και χτύπησα το ψαλίδι μου σε ένα βράχο! Κι όμως έπρεπε να κάνω άλλη μια γιατί δεν ήθελα να πάω στον τελικό χωρίς να την βγάλω την γρήγορη γραμμή… Τελικά έκανα 3 αλλά καμιά όπως ήθελα. Ήταν ώρα να πάω στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστώ. Ήθελα να ρίξω έναν ύπνο αλλά δεν γινόταν μια και το  μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν ο αγώνας.

Μια ώρα πριν τον αγώνα έβρεξε και η πίστα άλλαξε εντελώς βγάζοντας σαμάρια, λούκια και αποκτώντας γλιστερά βράχια. Έκανα ζέσταμα χωρίς προπονητήριο, ο μόνο από τους τελευταίους 15. Η κατάβασή μου είχε πολλά λάθη και όχι τη ροή που ήθελα. Έκανα 6 sec περισσότερα από τον προκριματικό κι ας είχα αλυσίδα αυτή τη φορά! Κατέληξα να είμαι με στους πρώτους 5 με ακομα 4 αναβάτες να κατέβουν. Όλοι τους έκαναν καλύτερο χρόνο από μένα λόγω εμπειρίας και έτσι έμεινα 10ος!

Και πάλι όμως…ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί ήταν το πρώτο μου καλό αποτέλεσμα και γιατί ήξερα ότι μπορούσα και καλύτερα. Αυτό είναι καλό βέβαια γιατί έτσι μένω πεινασμένος για του χρόνου!

Previous Article

Για όλους εμάς που περνάμε τις ώρες μας πάνω στη sela!

Next Article

Ο Semenuk το τερματίζει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια