Τour de France 2017- Τι να περιμένουμε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tour de france 2016 winners (1)

Λιγότερες από 10 ημέρες απέμειναν για να ξεκινήσει ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας του κόσμου, το Tour de France. Όπως και τα τελευταία χρόνια, θα υπάρξει Grand Départ έξω από την Γαλλία, και ειδικότερα στο Dusseldorf της Γερμανίας, το Σάββατο 1 Ιουλίου με έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 13,8 χιλιομέτρων.

Ο Γύρος Γαλλίας θα διαρκέσει από την 1 Ιουλίου μέχρι και τις 23 Ιουλίου, με 21 αγωνιστικές ημέρες.

Η πρώτη ημέρα αναμένεται να δώσει το yellow jersey σε κάποιον ειδικό του χρονομέτρου -εκτός και αν είναι κάποιος από τους γνωστούς ανταγωνιστές- αλλά θα είναι και μια πρώτη ένδειξη του ποιοι από τους συμμετέχοντες βρίσκονται σε καλή φόρμα.

Ο περσινός νικητής Chris Froome είναι πολύ δυνατός στο χρονόμετρο και είναι πιθανό να τον δούμε να κάνει την διαφορά από την πρώτη κιόλας ημέρα προς τον άμεσο αντίπαλο του Nairo Quintana. Ωστόσο, όποιος θέλει να είναι ο τελικός νικητής, δεν πρόκειται να τα δώσει όλα από την πρώτη κιόλας ημέρα.

tour de france 2016 sprint (1)

Ο Alberto Contador ανέβαλε για ένα χρόνο την αποχώρηση του θέλοντας μια τελευταία ευκαιρία για νίκη στο TdF καθώς το 2016 δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός λόγω συγκρούσεων και αρρώστιας. Το μόνο σίγουρο είναι πως η επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του με μια μεγαλειώδη νίκη στο Tour de France είναι τεράστια!

Ο Adam Yates ξεχώρισε το 2016 με την απόδοση του, κερδίζοντας την 4η θέση στην Γενική Κατάταξη και φυσικά κερδίζοντας στους πόντους για τον καλύτερο νεαρό αναβάτη! Αναμένουμε να τον δούμε μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Simon κατά την προσπάθεια τους να βγάλουν εκτός βάθρου κάποιο από τα μεγάλα ονόματα.

Οι διαδρομές δείχνουν πως έχουν λιγότερα βουνά επιτρέποντας για έναν πιο εντυπωσιακό αγώνα με πολλές επιθέσεις -κάτι το οποίο δεν υπήρξε το 2016 παρά ελαχίστων εξαιρέσεων- στην προσπάθεια των διοργανωτών να κάνουν πιο ελκυστικό το θέαμα για όσους θα το παρακολουθούν από την τηλεόραση.

tour de france 2016 peloton (5)

Αναφέροντας την τηλεόραση να σημειώσουμε πως και οι 21 αγωνιστικές ημέρες θα μεταδοθούν ζωντανά από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό τους.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το Tour de France 2017;

Previous Article

Smoke on the water – Bicycle Cover! (video)

Next Article

O Peter Sagan βρέθηκε στην λάθος μεριά του φράχτη όταν ήρθε η στιγμή να παρουσιαστεί στο βάθρο! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια