Γύρος Ισπανίας-Ο Froome κυρίαρχος και του Vuelta!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Vuelta España 2017;8ª Etapa, Hellin-Xorret de Cati 199,5 Km

Ήταν πρωτοπόρος του αγώνα και παρέμεινε. Ιστορία στο La Vuelta 2017 πάει να γράψει ο Chris Froome, όπως ακριβώς έγινε πριν ένα μήνα και στη Γαλλία. Ο αθλητής της Team Sky ήταν πολύ δυνατός στο απότομο τελείωμα του ένατου ετάπ και πήρε τη νίκη στο La Cumbre del Sol. Ο Βρετανός κέρδισε μπροστά από τον Esteban Chaves (Orica-Scott), ο οποίος τώρα τον ακολουθεί στα 36″ στη Γενική. Τρίτος τερμάτισε ο Michael Woods (Cannondale-Drapac). Αυτή είναι η τέταρτη νίκη του Froome στη La Vuelta. Την χθεσινή ημέρα είδαμε επίσης τον Kris Boeckmans να επιστρέφει στη La Vuelta δύο χρόνια μετά το τρομερό ατύχημα που είχε.

Ύστερα από 20 χιλιόμετρα 10 από τους 181 αναβάτες έχτισαν διαφορά ενός λεπτού μπροστά από τον πελοτόν. Ο Μάρτ Σολάρ (Movistar), ο Μάρκο Χάλερ (Katusha-Alpecin), ο Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), ο Tobias Ludvigsson (FDJ), ο Anthony Turgis (Cofidis), ο Lluis Mas και ο Diego Rubio Caja Rural-Seguros RGA), ο Conor Dunne (Aqua Blue Sport) και ο Ρικάρντο Βίλαλα (Manzana Postobon) πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μπροστά. Αλλά η Cannondale-Drapac δεν τους έδωσε πολύ χώρο, καθώς η διαφορά δεν ξεπέρασε ποτέ τα τρία λεπτά.

Οι Marc Soler (Movistar) και Tobias Ludvigsson (FDJ) στην πρώτη ανάβαση στο Αlto de Puig Llorença ξεφορτώθηκαν τους υπόλοιπους αλλά στην κορυφή, το πελοτόν όπου ηγετικό ρόλο είχε η Cannondale ήταν μόλις στο 1’50» πίσω τους. Στην κατηφόρα τα πράγματα άλλαξαν και η διαφορά έπεσε στο 1 λεπτό καθώς ο αγώνας εισήλθε στα τελευταία 25 χιλιόμετρα. Οι αθλητές της Movistar και της FDJ τελικά πιάστηκαν από τους υπολοίπους με 6χλμ να μένουν και μετά ανέλαβε η Team Sky.

Οι Mikel Nieve (Team Sky) έλεγξε τις επιθέσεις από τον Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) και τον Richard Carapaz (Movistar) στην τελευταία ανηφόρα. Στη συνέχεια, ο  Chris Froome (Team Sky) επιτάχυνε 500 μέτρα από το τέλος και κράτησε πιο μακριά τον Esteban Chaves (Orica-Scott). Με αυτόν τον τρόπο κράτησε ακόμα πιο γερά την κόκκινη φανέλα την παραμονή της ημέρας ανάπαυσης.

Μια μέρα ξεκούραση, λοιπόν, και στη συνέχεια μένουν άλλα 12 απολαυστικά ετάπ! Για να δοιύμε τι θα γίνει…

Previous Article

Παγκόσμιο Kύπελλο XC- Ο απίστευτος κ. Schurter!

Next Article

Kona Remote- Για περιπετειώδεις τύπους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια