Διώξε το άγχος με…διαλειμματική!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bike aa canyon

Κι όμως….Αν λόγου χάρη είστε ένα στέλεχος που έχει έντονους ρυθμούς καθημερινότητας και υψηλό άγχος, τότε μια νέα έρευνα από την Journal of Leadership and Management αποκαλύπτει ό,τι η έντονη άσκηση που έχει χαρακτηριστικά διαλειμματικής προπόνησης, μπορεί πραγματικά να διώξει το άγχος και να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη. Ας δούμε όμως πως λειτουργεί:

Η έρευνα

Η μελέτη αφορούσε 472 επιχειρηματίες, οι οποίοι κατέγραψαν το είδος της άσκησης που επιλέγουν να κάνουν καθώς και την ώρα που επιλέγουν να την κάνουν. Ο διαχωρισμός των τύπων άσκησης έγινε ως εξής: βάρη, σπορ ανταγωνισμού,αεροβική άσκηση, τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα και yoga. Αφού ορίστηκε ένας βαθμός έντασης ανάλογα τον τύπο της άσκησης και τη συχνότητα με την οποία την κάνουν οι συμμετέχοντες, αποκαλύφθηκε το εξής εύρημα: Όσοι είχαν υψηλότερο σκορ, δηλαδή έκαναν έντονη άσκηση συχνά ήταν κι αυτοί που είχαν το λιγότερο άγχος. Φυσικά, χαρακτηριστικά έντονης άσκησης έχει η μέθοδος που πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι ως διαλειμματική!

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως μια σειρά από χαρακτηριστικά αλλάζουν σε όσους επιλέγουν την άσκηση και πως η στάση απέναντι στη ζωή καθορίζεται από αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση οι ερευνητές επισημαίνουν πως η δικαιολογία της έλλεψης χρόνου είναι μάλλον…δικαιολογία στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ενώ τα οφέλη από μια συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό υπερκαλύπτουν τις ώρες που χάνονται (που όπως φαίνεται μόνο χαμένες δεν είναι).

Αν δε, έχεις την ευκαιρία να ασχολείσαι με την ποδηλασία και με ένα ομαδικό σπορ, αυτός είναι και ο συνδυασμός που κερδίζει. Βλέπετε, αυτοί οι δυο είναι οι τύποι άθλησης με την μεγαλύτερη θετική επίδραση στην μείωση του άγχους.

ΥΓ Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία που βλέπει την αλήθεια πίσω από τα ευρήματα της έρευνας. Εσείς για να διαβάζετε sela.gr μάλλον κάνετε και οι ίδιοι ποδήλατο. Νιώθετε λιγότερο άγχος σε σχέση με τις περιόδους; που δεν κάνετε; Ή μήπως όχι; Θα θέλαμε να διαβάσουμε την άποψη σας.

Previous Article

Μην το δοκιμάσετε όπως ο Danny!

Next Article

4ος Lesvos Enduro MTB Αγιάσος-Θα είμαστε εκεί!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια