Η μπύρα ως αθλητικό ποτό; Φυσικά!

Author: 5 Σχόλια Share:
μπύρα ποδήλασια

Με το τέλος ενός αγώνα ή μιας έντονης προπόνησης, ο καθένας μας θέλει να πιει μια παγωμένη μπύρα. Εσύ τι θα διαλέξεις;

Έρευνα σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας έδειξε ότι μια μπύρα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και μια πρέζα αλάτι που θα προσθέσουμε, βοηθάει να ενυδατωθούμε καλύτερα και γρηγορότερα από ότι αν πιούμε μια κανονική σε αλκοόλ μπύρα. Η έρευνα συνιστά μπύρα 3,5%  ABV σε αλκοόλ ή λιγότερο, αλλιώς δεν υπάρχει όφελος, λέει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της έρευνας Ben Desbrow, Ph.D. Επίσης παρατηρήθηκε ότι οι μπύρες που περιέχουν πάνω από 4% ABV αλκοόλ, τείνουν να επιβραδύνουν την αύξηση του όγκου του αίματος και του πλάσματος με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την διαδικασία αποθεραπείας.

Μπορεί η ιδέα της μπύρας ως «αθλητικό» ποτό ή ποτό αποκατάστασης, να σας φαίνεται χαζή, όμως σύμφωνα με τον διοργανωτή του αγώνα τρεξίματος Crescent City Classic, στο πάρτυ τερματισμού καταναλώθηκαν περίπου 41,000 κουτάκια μπύρας, χωρίς να περιλαμβάνονται όσα καταναλώθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Μια άλλη έρευνα σε πανεπιστήμιο της Γρανάδα, στην Ισπανία, σύγκρινε την ενυδάτωση μετά από άσκηση μεταξύ μόνο νερού, ή 2 κουτάκια μπύρας και νερού. Οι ερευνητές μέτρησαν παραμέτρους, όπως η σύνθεση του σώματος, τον όγκο του πλάσματος και τους δείκτες μυϊκής βλάβης και φλεγμονής και ανακάλυψαν ότι η μπύρα που ακολουθήθηκε από νερό ήταν εξίσου αποτελεσματική όσο και το σκέτο νερό όσον αφορά την ενυδάτωση και την αποθεραπεία.

Η μπύρα χωρίς αλκοόλ, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την φλεγμονή σε μαραθωνοδρόμους, αν και δεν είναι γνωστό αν η κανονική σε αλκοόλ μπύρα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Έτσι, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν πρόκειται για την αναπλήρωση υγρών μετά την προπόνηση ή τον αγώνα. Πρέπει να καταναλώνετε περίπου 450ml υγρών για κάθε κιλό ιδρώτα που χάνετε (ζυγιστείτε πριν και μετά την άσκηση ώστε να έχετε μια ιδέα για το πόσο ιδρώνετε συνήθως). Επίσης, πρέπει να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες, ειδικά αν υπάρχει μεγάλη εφίδρωση.

Συμπέρασμα : Αν αποφασίσετε να πιείτε μια ή δυο μπύρες μετά τον αγώνα (μαζί με ικανή ποσότητα μη αλκοολούχων ποτών), κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στην αποθεραπεία σας. Πάντα να έχετε όμως στο νου σας ότι η «μέτρια» κατανάλωση αλκοόλ, ορίζεται ως όχι περισσότερο από 1 ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και 2 για τους άνδρες.

Στην υγειά μας λοιπόν!

Previous Article

How To- Πως να ρυθμίσεις τις ταχύτητες στο ποδήλατό σου!

Next Article

Το απόλυτο Top-10 ποδηλατικών τραγουδιών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια