Τι θα συμβεί αν κάνεις ποδήλατο νηστικός;

Author: 2 Σχόλια Share:
ride-hungry

Τι είναι: Το να κάνεις προπόνηση με άδειο στομάχι ή να έχεις φάει κάτι χαμηλό σε υδατάνθρακες πριν από μία βόλτα.

Πως λειτουργεί: Κατά την διάρκεια της άσκησης το σώμα μας χρησιμοποιεί δύο είδη αποθηκευμένης ενέργειας, η ταχεία καύση γλυκογόνου που προέρχεται από τους υδατάνθρακες και το λίπος το οποίο είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια πηγή καυσίμου. Μετά από καιρό που θα έχετε προπονηθεί αρκετά, το σώμα σας θα γίνει πιο αποτελεσματικό και θα παίρνει περισσότερα καύσιμα από το λίπος με την ίδια ταχύτητα από ότι θα έπαιρνε από το γλυκογόνο.

Τα οφέλη: Οι υποστηρικτές αυτού του τύπου προπόνησης ισχυρίζονται ότι έτσι αναγκάζουν το σώμα να κάψει το λίπος απουσία υδατανθράκων και ωφελούνται με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο οργανισμός «μαθαίνει» να καταναλώνει ενέργεια από τις αποθήκες γλυκογόνου αλλά και από το λίπος, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Πώς να το κάνουμε: Η λύση είναι βόλτα πριν το πρωινό γεύμα, όπου το σώμα έχει εξαντλήσει τα αποθέματα γλυκογόνου που υπήρχαν και έτσι είναι αναγκασμένο να κάψει το λίπος. Η βόλτα θα είναι καλό να διαρκέσει από 60 με 90 λεπτά σε μέτριο ρυθμό, τέτοιο ώστε να μπορείτε να μιλάτε χωρίς να λαχανιάζετε. Πηγαίνοντας με γρήγορο ρυθμό το σώμα απαιτεί να βρει αποθέματα γλυκογόνου και έτσι θα κουραστείτε πιο γρήγορα χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά την βόλτα: Φροντίστε να φάτε αμέσως μετά την βόλτα ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και λίγη ποσότητα πρωτεΐνης. Να ενυδατώνεστε συνέχεια για γρηγορότερη ανάκαμψη.d7b43d4d963d24f25339b181fdcf6f06

Πότε πρέπει να σταματήσετε: Η προπόνηση αυτή απαιτεί επιπλέον χρόνο αποκατάστασης, αν το παρακάνετε μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο τραυματισμό, ασθένεια ή υπερκόπωση. Σωστό θα ήταν να γίνει μία με δύο φορές την εβδομάδα σε χαλαρούς ρυθμούς. Όταν αρχίσουν οι έντονες προπονήσεις και οι αγώνες θα πρέπει να βγάλετε αυτού του είδους την προπόνηση από την ρουτίνα σας. Ακόμα και οι καλύτεροι αναβάτες χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων για να πηγαίνουν πιο γρήγορα.

Πείτε μας την γνώμη σας. Θα το δοκιμάζατε;

Previous Article

Στα γυρίσματα του Cascadia και του τεράστιου backflip με τον Danny MacAskill. Τίποτα δεν είναι όσο εύκολο δείχνει! (video)

Next Article

Το μονοπάτι με το όνομα Hangover είναι όπως ακριβώς το φανταστήκατε! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια