Ρύθμισε τα φρένα στην κούρσα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
CaliperBrakeWithCallouts

Είσαι από εκείνους τους λίγους και ξεχωριστούς που έχουν κούρσα με δισκόφρενα; Οκ, μπορείς να μην διαβάσεις παρακάτω, αν θες διάβασε αυτό για αλλαγή!!!

Αν όμως είσαι όπως όλοι εμείς και έχεις φυσικά τα κλασικά v-brake, τότε ήρθε η ώρα να σου μιλήσουμε για μια πολύ απλή ρύθμιση που μπορεί να σου επιτρέψει να μεγαλώσεις τη διάρκεια ζωής των φρένων σου ή μάλλον για την ακρίβεια να παρατείνεις το διάστημα μέχρι την επόμενη επίσκεψη στον ποδηλατά της γειτονιάς!

Φέρε πιο κοντά τα φρένα στους τροχούς

Όσο τα τακάκια φθείρονται- όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες τις κλιματολογικές καθώς και από το πως οδηγάς- καλό είναι να φέρνεις τα calipers του φρένου πιο κοντά στον τροχό, αν θες να πετυχαίνεις καλύτερο φρενάρισμα από αυτό που έχεις σήμερα. Βλέπε τα τακάκια σου και αν αυτά απέχουν περί τα 5-6mm από τον τροχό φέρτα πιο μέσα ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις όλη τη διαδρομή για να φρενάρεις! Πως θα το κάνεις αυτό; Είναι απλό…Εκεί που τελειώνει το καλώδιο του φρένου και πιάνει στο caliper υπάρχει ένας ρυθμιστής, που χρησιμοποιείται για να ρυθμίζεται το εσωτερικό σύρμα. Γύρνα με την ανάποδη φορά του ρολογιού ή με τη φορά του ρολογιού για να το πας παραέξω όταν έχεις μόλις βάλει νέα τακάκια! Αν μάλιστα θες, με ένα κλειδί τύπου άλεν μπορείς να ρυθμίσεις και πόσο σύρμα θα αφήσεις απ’έξω…

Τι λες; Θα το κάνεις;

Previous Article

Μην αυτοκτονείς- Βάλε φώτα!

Next Article

Το Πανελληνίο Downhill και πάλι στην Βασιλίτσα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια