4 τρόποι για να προστατέψετε την αλυσίδα σας.

Author: 2 Σχόλια Share:
SELA3

Η αλυσίδα σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα πιο φανταχτερά εξαρτήματα ενός ποδηλάτου, αλλά χωρίς αυτήν δεν υπάρχει σύστημα μετάδοσης. Και χωρίς σύστημα μετάδοσης, καλύτερα καθίστε σπίτι! Δείξτε της επομένως λίγο παραπάνω σεβασμό καθιερώνοντας τέσσερις απλές συνήθειες και αφήστε την τεμπελιά κατά μέρους.

  • Καθαρίστε την και καμιά φορά

Μία καθαρή αλυσίδα όχι μόνο θα βοηθάει στις καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων ή θα αντέχει περισσότερο αλλά δεν θα παράγει το εκνευριστικό κουδούνισμα που συχνά αποσπάει την προσοχή την ώρα της βόλτας. Η διαδικασία του καθαρισμού μιας αλυσίδας είναι απλή. Αρχικά απλώστε απολυμαντικό σε όλο το μήκος της αλυσίδας και χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε την βρωμιά. Ξεπλύνετε το απολυμαντικό και αφήστε την αλυσίδα να στεγνώσει για 5-10 λεπτά

  • Χρησιμοποιείτε λιπαντικό

Στην καθαρή αλυσίδα και στο chain sideplate προσθέστε λιπαντικό της επιλογής σας. Περιστρέψτε το πετάλι προς τα πίσω για να διαδοθεί το λάδι σε όλο το μήκος της αλυσίδας και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα πανί για να καθαρίσετε το περίσσιο λιπαντικό.

  • Μην περιμένετε πολύ καιρό να την αλλάξετε

Όταν η αλυσίδα φθαρεί, αρχίζει να φθείρει τα δόντια του δίσκου και της κασέτας σας. Στην περίπτωση που τα δόντια στο σύστημα μετάδοσης σας μοιάζουν πιο πολύ με δόντια καρχαρία είναι ήδη πολύ αργά και η αλυσίδα, η κασέτα και οι δίσκοι χρειάζονται αλλαγή. Για να αποφύγετε αυτήν την περίπτωση παρακολουθείτε πιο συχνά την φθορά της αλυσίδας και αντικαταστήστε την στην ώρα της. Η καθιερωμένη συμβουλή που δίνεται είναι η αλυσίδα να αλλάζει κάθε περίπου 3.000 χιλιόμετρα, ωστόσο παράγοντες όπως το βάρος του αναβάτη, η επιφάνεια και το στυλ οδήγησης επηρεάζουν άμεσα την φθορά της.

  • Μην αντικαθιστάτε ένα φθαρμένο δίσκο ή μια κασέτα

Ακριβώς όπως χρειάζεται να αντικαθιστάτε την αλυσίδα σας, θα πρέπει να αντικαθιστάτε και τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης που μπορεί να την φθείρουν. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο ευδιάκριτο πότε χρειάζεται να γίνει η αλλαγή καθώς τα δόντια θα έχουν στρογγυλέψει και η αλυσίδα θα προσπερνά μερικά γρανάζια. Αν προσθέσετε ένα νέο γρανάζι το οποίο δεν κολλήσει στην παλιά αλυσίδα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρη την αλυσίδα.

Previous Article

Πως αντιμετωπίζουν τον γυναικείο ποδηλατικό εξοπλισμό οι εταιρίες;

Next Article

Το φαινόμενο του ντόπινγκ στον ερασιτεχνικό χώρο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια