Πώς το ποδήλατο σε κάνει καλύτερο οδηγό αυτοκινήτου;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
maxresdefault

Ποδήλατο και αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι θα πουν ότι είναι δύο έννοιες αντίθετες. Και μάλλον έχουν δίκιο. Υπάρχουν όμως κάποια πολύ χρήσιμα μαθήματα που η οδήγηση ποδηλάτου μπορεί να μας διδάξει και να τα χρησιμοποιήσουμε όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας.

Πάμε να δούμε μερικά από αυτά!

Χρησιμοποίησε τα φρένα όσο λιγότερο γίνεται

Να έχεις πάντα τα μάτια σου ανοιχτά προκειμένου να μπορείς να προβλέψεις πότε ακριβώς θα χρειαστεί να φρενάρεις ακόμη και αν οι άλλοι συνεχίζουν να αναπτύσσουν ταχύτητα. Για παράδειγμα όταν δεις απο μακριά ένα φανάρι να ανάβει κόκκινο ή να πλησιάζεις σε μποτιλιάρισμα, χαλάρωσε λίγο το γκάζι προκειμένου να μη πατήσεις τελευταία στιγμή το φρένο και ακούσεις τις «στριγγλιές» που θα βγάλουν τα λάστιχα σου!

Άφησε ένα κενό από τον μπροστινό σου όταν βρίσκεσαι σε μποτιλιάρισμα

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί όταν βρίσκονται σε κίνηση είναι να πατάνε συνέχεια το φρένο κολλώντας στον μπροστινό τους και όταν τους δοθεί η ευκαιρία, πατάνε το γκάζι σαν τρελοί. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις ένα κενό από τον μπροστινό, έτσι ώστε να μπορέσεις να αποκτήσεις μια σταθερή ταχύτητα όταν η κίνηση ελαττωθεί.

o-TRAFFIC-JAM-facebook

Περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνεις προσπέραση

Το να προσπαθήσεις μέσα στην κίνηση να προσπεράσεις τους άλλους είναι απλά σπατάλη ενέργειας. Είναι όμως κάτι που κάνουν πολλοί οδηγοί, με αποτέλεσμα να κλείνουν όλες οι λωρίδες και τελικά να βρίσκεσαι δίπλα σε αυτόν που προσπέρασες. Η καλύτερη στιγμή για να κάνεις προσπέραση είναι όταν όλοι έχουν σταματήσει και όχι όταν βρίσκονται σε κίνηση κάνοντας αγώνες δρόμου.

Χρησιμοποίησε όλο το δρόμο

Μη στριμώχνεσαι στο δρόμο. Χρησιμοποίησε όλο το χώρο που σου δίνεται αρκεί να διατηρείς ένα σταθερό ρυθμό στην ταχύτητα και να μη καθυστερείς τους άλλους.

Άλλαξε ταχύτητες προσεχτικά

Ούτε τα ποδήλατα ούτε τα αυτοκίνητα δεν λειτουργούν σωστά όταν τα ζορίζεις με αποτέλεσμα να μη μπορείς να πετύχεις μία ομαλή επιτάχυνση. Να αναμένεις πάντα τις αλλαγές στην ταχυτητα έτσι ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να μην αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

6-gears1

Προσοχή στην ένταση του ανέμου

Να θυμάσαι πάντα ότι η αντίσταση του ανέμου αυξάνεται όταν αυξάνεις την ταχύτητα σου. Το να αντιμετωπίζεις τον άνεμο με υψηλή ταχύτητα δεν είναι η σωστή επιλογή καθώς το μόνο που καταφέρεις είναι να κάνεις κακό στη μηχανή του αυτοκινήτου σου.

wind-resistance

Εσένα τι μαθήματα σου έδωσε το ποδήλατο σου για την οδήγηση αυτοκινήτου;

Previous Article

Champions’ blog- Η μάχη του Ανδριώτη!

Next Article

Είναι το Mont Sainte Anne η πιο δύσκολη διαδρομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Downhill; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια