Champions blog- Ζαφείρης Βολικάκης-Στον απόηχο του Πανελληνίου!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
11228024_917459114964004_7533262816122009205_n

Μετά από παρατεταμένη αγωνιστική περίοδο με συμμετοχή σε τουρνουά εκτός Ελλάδας έφτασε η στιγμή για τον σημαντικότερο αγώνα εντός των τειχών. Έφτασε η στιγμή να λάβω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας, να συναγωνιστώ άξιους αντιπάλους, να τους κοιτάξω κατάματα και να παλέψω για μια θέση στην Εθνική ομάδα φορώντας την γαλανόλευκη φανέλα. Ήμουν καθ’όλα έτοιμος και αποφασισμένος να πετύχω τον στόχο μου.

Πρώτη ημέρα με την αυλαία του πρωταθλήματος και συμμετοχή στα 200μ σπριντ μαζί με 36 ποδηλάτες. Οι επιδόσεις των αθλητών καλές, βέβαια ξεχώρισαν 10 με πολύ καλούς χρόνους. Πρώτος χρόνος ο Χρήστος Βολικακης με 10,211 , δεύτερος εγώ με χρόνο 10,279 που είναι και νέο ατομικό ρεκόρ, τρίτος χρόνος ο Σωτήρης Μπρέτας με 10,305, τέταρτος ο Στέλιος Αγγελίδης με 10,308, ενώ έπονται και οι υπόλοιποι εώς τους 16 της πρόκρισης. Η διαδικασία στην εξέλιξη της έχει ζευγάρια με τους καλύτερους να αντιμετωπίζουν τους χειρότερους και από τους 16 φτάνουμε στους 8. Περνώντας, λοιπόν, από κόσκινο καταλήγουμε στους 4 αφού μένουν εκτός ονόματα με ειδικό βάρος (Καλογερόπουλος, Σωτηρακόπουλος, Τσερετζούλιας και άλλοι). Εκεί πλέον κάθε λεπτομέρεια, κάθε ενέργεια λανθασμένη ή σωστή, μετρά αρνητικά ή θετικά. Σε αυτήν τη φάση εγώ προσωπικά με δυο νίκες απέκλεισα τον Σωτήρη Μπρέτα και ο αδελφός μου (Χρ. Βολικάκης) τον Στέλιο Αγγελίδη επίσης με δύο νίκες, αθλητές με ικανότητα στην ταχύτητα και αγωνιστικό ήθος. Και έφτασε η μεγάλη στιγμή του τελικού όπου είχα πλέον απέναντι μου τον Παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης Χρήστο Βολικακη. Έπρεπε να κάνω δυο νίκες για να γίνω πρωταθλητής Ελλάδος (εθνικός πρωταθλητής).

Ξεκινώντας την διαδικασία έχασα την πρώτη κούρσα κάνοντας λάθος εκτιμήσεις και έβαλα τα δυνατά μου στη δεύτερη. Εκεί κατάφερα οριακά να κερδίσω όπως οριακά έχασα και την πρώτη και το σκορ έγινε 1-1. Φτάσαμε στην τρίτη και τελευταία όπου ο νικητής στέφεται πρωταθλητής. Με υπερπροσπάθεια και μετά από μεγάλη μάχη κατάφερα να κερδίσω και όλοι οι φίλαθλοι να χειροκροτούν ένα αγώνα που είχαν χρόνια να απολαύσουν γιατί χωρίς υπερβολή είδαν σύγκρουση μεγατόνων.

Screenshot 2015-09-14 09.47.04

Υπέροχο το ξεκίνημα λοιπόν της πρώτης μέρας με ευτυχή κατάληξη και κατάκτηση τίτλου απέναντι σε έναν αντίπαλο με παγκόσμια αναγνώριση. Η συνέχεια έχει μια συμμετοχή μου την δεύτερη ημέρα στο ομαδικό σπριντ και μια πέμπτη θέση με την νεανική ομάδα του Π.Ο. ΚΟΡΩΠΙΟΥ. Όμως δεν είχαμε ακόμα πει την τελευταία μας λέξη. Την τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων υπήρχε το αγώνισμα του ΚΕΙΡΙΝ. Ένα αγώνισμα με μεγάλη ένταση, ταχύτητα, επικινδυνότητα. Ο στόχος ήταν υψηλός και λαμβάνοντας υπ’οψιν ότι είχα να κάνω σχεδόν με τους ίδιους αντιπάλους που έτρεξαν στα 200μ σπριντ , έκανα τους υπολογισμούς για μια θέση στην 3αδα, πέρασα με ευκολία στον τελικό αφού κι εδώ είχαμε κάποιες εκπλήξεις με καλούς ποδηλάτες και στηθήκαμε για την μεγάλη κούρσα 1 εως 6 του τελικού. Βολικάκης Ζαφ. – Βολικάκης Χρ. – Μπρέτας Σ. – Σωτηρακόπουλος Αργ. – Αγγελίδης Στ. – Σαλπαδήμος Κ.

Ξεκίνησε η αναμέτρηση με την γνωστή διαδικασία πίσω από το derny (μηχανάκι) και αφού αποχώρησε μετά τις 51/2 στροφές έμειναν οι καθοριστικές 21/2 στροφές της υπερταχύτητας. Ο σχηματισμός Βολικάκης Χρ.- Βολικάκης Ζαφ. – Μπρέτας Σ. στο 1,2,3 και ο Αργ. Σωτηρακόπουλος χάνοντας την πρώτη θέση που είχε πάρει στην εκκίνηση, να παλεύει να κρατηθεί κάπου αλλά με επικίνδυνους ελιγμούς πρώτα από όλα για αυτόν και μετά για τους υπόλοιπους. Η κούρσα τερμάτισε με πρώτο τον Χρ. Βολικάκη, δεύτερο τον Ζαφ. Βολικάκη, τρίτο τον Σ Μπρέτα και ενώ πιστέψαμε ότι όλα ήταν καλώς, ο αθλητής με την παράξενη οδηγική συμπεριφορά (Σωτηρακόπουλος) έδωσε το σύνθημα να διαμαρτυρηθούν οι δικοί του, ποιος ξέρει γιατί; Ούτε ο ίδιος νομίζω κατάλαβε και αν όλοι οι άλλοι δεν ήταν τόσο πολύ έμπειροι αθλητές, θα θρηνούσαμε απώλειες στον τελικό. Ωστόσο ο αφέτης με το δικό του τρόπο, αποφασίζοντας έκανε ανακατανομή μεταλλίων αφαιρώντας από μένα το δεύτερο και δίνοντας το τρίτο στον τέταρτο αθλητή. Όλα τα παραπάνω καταγράφονται στο βίντεο του αγώνα και τα είδαμε τις επόμενες ημέρες γιατί εκείνη τη καθοριστική ώρα μας έδειξε επιλεκτικά ό,τι αυτός ήθελε, τονίζοντας στον προπονητή μου ότι θα δει ό,τι θέλει αυτός. Τελικά βρέθηκα στη 6η θέση αλλά αυτό μικρή σημασία για μένα έχει αφού όλος ο κόσμος είδε και θα εξακολουθεί να βλέπει το βίντεο. Σεβόμενοι τις όποιες αποφάσεις αποδεχτήκαμε το αποτέλεσμα. Αλλά η ουσία είναι αυτό που καταγράφεται. Είμαι σε άριστη κατάσταση , το απέδειξα εξάλλου και περιμένω το Πανευρωπαϊκό για τη συνέχεια. Τα παραπάνω δεν μπορώ να τα παρακάμψω, πρέπει να τα αναφέρω για την ιστορία. Εύχομαι καλή συνέχεια στους συναθλητές μου.

Previous Article

Cipollini NK1K aero ποδήλατο δρόμου. (video)

Next Article

Η προστασία των ποδηλατικών κρανών δεν χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια