Δεν το λες και ποδήλατο! (+video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
e-bike

Οι περισσότεροι από μας είχαν την πρώτη τους επαφή με το ποδήλατο από την παιδική ηλικία. Ένα απλό BMX ήταν το ποδήλατο με το οποίο καταφέραμε να κάνουμε τις πρώτες μας πεταλιές. Ας αφήσουμε το πόσες φορές πέσαμε και πόσες γρατζουνιές είχαμε στα γόνατα μας (όχι ότι τώρα δε πέφτουμε!). Όμως από τότε, την αθώα παιδική ηλικία, μέχρι τώρα, που το ποδήλατο είναι η καθημερινότητα μας έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Το πιο βασικό. Εμφανίστηκαν τα e-bikes.

Ας μιλήσουμε με νούμερα.

Η αγορά για αυτά τα ποδήλατα φαίνεται πως έχει αρχίσει και παίρνει φωτιά, με περίπου 1,3 εκατ. μονάδες να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη το 2014. Οι πωλήσεις αυξάνονται ολοένα και στην Ινδία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Ελβετία. Αυτά τα νούμερα μπορεί να μας φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά αναλογιστείτε και μόνο πως στην Κίνα κυκλοφορούν 180 εκατομμύρια e-bikes.

Θα σας δείξουμε όμως ένα ιδιαίτερο e-bike, τo Greyp, προϊόν από την κροατική Rimac Automobili.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία, έχει αυτονομία για 120χιλιόμετρα, καθώς φτάνει τα 70χλμ και ο χρόνος για πλήρη φόρτιση είναι 80 λεπτά. Με εξωπραγματικό design που δείχνει ότι ο σχεδιαστής δε σκεφτόταν ποδήλατα, με πολύχρωμη οθόνη που πληροφορεί τον αναβάτη για την απόσταση που έχει διανύσει, το επίπεδο της μπαταρίας και πολλά άλλα.MW-EJ686_4_20160406130012_NS

Εκτός από άσχημο, είναι και πανάκριβο. Καθώς η τιμή του ανέρχεται στα 10.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο και πείτε μας αν θα το πέρνατε!

Previous Article

Διατροφικές συμβουλές για ποδηλάτες άνω των 50 ετών!

Next Article

Leopard SpeedX, το «έξυπνο aero» ποδήλατο δρόμου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια