Προστασία ποδηλατικών αδιάβροχων ρούχων. Τι και πως!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
waterproof jacket (1)

Σιγά σιγά μπαίνουμε για τα καλά στον χειμώνα και τα συνεχόμενα κρύα, την ατέλειωτη υγρασία και το σπαστικό συνεχόμενο ψιλόβροχο, οπότε και θα πρέπει να φοράμε πιο συχνά τα «χειμωνιάτικα» μας ρούχα, το ποδηλατικό αδιάβροχο, τα χοντρά παπούτσια κτλ. Πως όμως μπορείτε να κρατήσετε το αδιάβροχο στεγανό από νερό ενώ παράλληλα δεν θα έχει πρόβλημα με το να αναπνέει; Παρακάτω έχουμε μερικές συμβουλές για το πως να καθαρίζετε και να προστατεύετε τον χειμερινό ρουχισμό σας.

How to revive your old water proof rain gear for Fall and Winter cyclingΜετά από κάθε βόλτα, θα πρέπει να ξεπλένετε την όποια βρωμιά με μπόλικο τρεχούμενο νερό -προσοχή όχι πιεστικό μηχάνημα και έπειτα να το
πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά καθώς μπορεί να βλάψουν την επίστρωση DWR (durable water repellent). Το καθάρισμα θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά την βόλτα, γιατί η λάσπη και η σκόνη φράζουν την αδιάβροχη μεμβράνη του jacket και την εμποδίζουν να δουλεύει όπως έχει σχεδιαστεί. Με καθαρούς πόρους το jacket θα διατηρήσει τις ικανότητές του για πολύ καιρό.

Κάθε τρεις μήνες θα πρέπει να ελέγχετε αν το νερό παραμένει ως μικρές μπίλιες στο jacket σας. Αν δεν μένει το νερό έτσι, πιθανό να χρειάζεται ανανέωση η επίστρωση DWR. Η στρώση αυτή είναι που εμποδίζει το υλικό από κάτω να υγρανθεί, οπότε και σταματάει η αναπνοή και μπορεί να βραχεί. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά τα οποία αποκαταστούν και την επίστρωση DWR.

Σε περίπτωση φθοράς, από κάποια πτώση, απροσεξία, κλαδί ή οτιδήποτε υπάρχουν μαγαζιά τα οποία μπορούν να αποκαταστήσουν όλων των ειδών τα υφάσματα όπως και την αδιαβροχοποίηση.

Όπως και να έχει δεν θα πρέπει να αμελείτε την προστασία και συντήρηση του χειμερινού ποδηλατικού σας jacket γιατί με τον καιρό χάνει τις ιδιότητές του.

Previous Article

8 αθλήτριες που δεν θα θέλατε να συναντήσετε μέσα σε κάποιο μονοπάτι. Μέρος Β (video)

Next Article

4 λάθη που κάνουμε και χαλάμε τις σαμπρέλες, πριν τις βάλουμε στο ποδήλατο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια