4 λάθη που κάνουμε και χαλάμε τις σαμπρέλες, πριν τις βάλουμε στο ποδήλατο.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tube

H σαμπρέλα που έχετε στο τσαντάκι σέλας, ή στο backpack σας σίγουρα μπορεί να σας σώσει την βόλτα/προπόνηση, αλλά τι γίνεται αν την βάλετε επάνω και διαπιστώσετε πως είναι τρύπια; Για να βεβαιωθείτε πως οι σαμπρέλες σας είναι πάντα σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να αποφεύγετε τα 4 αυτά λάθη.

Έχουμε πολύ καιρό τις σαμπρέλες στην τσάντα. Μπορεί να ήσασταν τυχεροί τους προηγούμενους μήνες και να μην είχατε κάποιο σκασμένο λάστιχο, αλλά παρά ταύτα, η ανταλλακτική σαμπρέλα που κουβαλάτε ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση. Η αποθήκευση σαμπρελών σε τσάντες και τσαντάκια για πολύ καιρό μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές στα σημεία όπου είναι διπλωμένη η σαμπρέλα. Επίσης, μπορεί να πάθει ζημιά από τα υπόλοιπα πράγματα που βρίσκονται μέσα στην τσάντα ή το τσαντάκι (όπως για παράδειγμα, το πολυεργαλείο). Μια στο τόσο θα πρέπει αν ελέγχετε φουσκώνοντας την σαμπρέλα για τυχόν διαρροές.

Λαστιχάκια για να κρατήσετε διπλωμένες τις σαμπρέλες. Όσο περίεργο και αν σας ακουστεί, τα λαστιχάκια μπορεί να αντιδράσουν με την σαμπρέλα και στα σημεία που υπάρχει περισσότερη πίεση να δημιουργηθεί κάποια τρύπα.

Αποθήκευση σαμπρελών χωρίς καπάκια βαλβίδων. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις γαλλικές βαλβίδες, οπότε αρκετοί βουνίσιοι ίσως δεν το βρούνε χρήσιμο. Αποθηκεύοντας τις σαμπρέλες χωρίς το προστατευτικό καπάκι της βαλβίδας, μπορεί να δημιουργήσει τρύπα στην σαμπρέλα από την τριβή, καθώς η διαμόρφωση της γαλλικής βαλβίδας είναι ιδιαίτερη.

Αποθήκευση σαμπρελών σε ζεστά μέρη. Αυτό περισσότερο έχει να κάνει με την αποθήκευση στο σπίτι, καθώς η ζέστη μπορεί να χαλάσει την συνοχή των σαμπρελών. Οπότε αν βρήκατε μια καλή προσφορά σε σαμπρέλες και αγοράσατε αρκετές, δεν θα πρέπει να τις αποθηκεύσετε σε μέρος ζεστό, αλλά ούτε και κάπου που θα τις χτυπάει ο ήλιος.

Αν πάθετε λάστιχο, ξέρετε πως να αλλάξετε σαμπρέλα; Αν όχι δείτε εδώ: How to – Πως να αλλάξεις σαμπρέλα!

Επίσης, αν παθαίνετε συχνά λάστιχο, δείτε μερικές συμβουλές εδώ: Πως να αποτρέψετε τα σκασμένα ελαστικά!

Previous Article

Προστασία ποδηλατικών αδιάβροχων ρούχων. Τι και πως!

Next Article

Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Chris Froome ντοπαρισμένο στο Tour de France.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια