Διαφορές μεταξύ cross-country και downhill ποδηλάτου όπως τις είδαμε στο GMBN! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
gmbn downhill vs cross country

Το GMBN είναι πιθανότατα το πιο γνωστό κανάλι στο YouΤube το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την ποδηλασία βουνού. Από συμβουλές και επεξηγήσεις λειτουργίας μέχρι συμβουλές προπόνησης και διατροφής.

Σε ένα από τα τελευταία τους βίντεο, αναλύουν τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ποδηλάτων cross-country και των ποδηλάτων downhill.

Tα ποδήλατα cross-country είναι σχεδιασμένα να πηγαίνουν γρήγορα και στην ανηφόρα, αλλά και στην κατηφόρα. Είναι πολύ πιο ελαφριά, έχουν μικρότερη διαδρομή στις αναρτήσεις, μεγαλύτερους τροχούς σε διάμετρο, στενότερα ελαστικά και πιο μικρό τιμόνι.

Τα ποδήλατα downhill από την άλλη, είναι σχεδιασμένα να κάνουν ένα και μόνο πράγμα. Να πηγαίνουν με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα στην κατηφόρα, ξεπερνώντας οτιδήποτε εμπόδιο εμφανιστεί μπροστά τους. Έχουν ελαφρώς μικρότερης διαμέτρου τροχούς, πολύ πιο δυνατά φρένα, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, «δίμανη» ανάρτηση μπροστά και φαρδύτερα ελαστικά.

Πέρα όμως από τις εξωτερικές διαφορές, υπάρχουν και πολύ σημαντικές διαφορές στην σχεδίαση του σκελετού και στην επιλογή των περιφερειακών.

Ας δούμε λοιπόν σε τι διαφέρουν και πως αποδίδουν.

 

Previous Article

Ένα καινοτόμο ποδήλατο πόλης που θα το αγαπήσετε!

Next Article

NS Snabb Plus- Ένα ‘superbike’ που μπήκε στη ζωή μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια