Ένα καινοτόμο ποδήλατο πόλης που θα το αγαπήσετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (6)

Μπορεί τα ποδήλατα βουνού να είναι συναρπαστικά και τα ποδήλατα δρόμου εξαιρετικά μηχανήματα, τις περισσότερες φορές τα ποδήλατα πόλης είναι απλά αδιάφορα και βαρετά. Ως εκ’ τούτου είναι ωραίο να βλέπουμε μερικούς σχεδιαστές ποδηλάτων να «ξεπερνούν» τα όρια και να δημιουργούν ποδήλατα πόλης φρέσκα, πρωτότυπα και καινοτόμα. Το παρακάτω ποδήλατο έρχεται από το Μagdeburg της Γερμανίας και την εταιρία Urwahn Bikes.

Το όνομα του ποδηλάτου είναι Stadtfuchs και είναι κατασκευασμένο από μερικά εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε 3D-εκτυπωτή, έχει ενσωματωμένα φώτα και ριζοσπαστικό σχεδιασμό για το πίσω τρίγωνο.

Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (4) Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (5)

«Στραφήκαμε μακριά από τον παραδοσιακό σχεδιασμό ενός ποδηλάτου, με έναν σχεδιασμό πιο λιτό στο μάτι αλλά χωρίς να υπολείπεται τίποτα σε ποιότητα κύλισης», σημειώνει ο ιδρυτής της εταιρίας Sebastian Meinecke.

Η ποιότητα κύλισης προέρχεται κυρίως από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πίσω τριγώνου και τον μεγάλο βαθμό απορρόφησης κραδασμών που παρουσιάζει .

Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (3)

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από σωλήνες ανοξείδωτους και ανθεκτικούς στα οξέα και συνδέονται μεταξύ τους με συνδέσμους χάλυβα. Οι σύνδεσμοι αυτοί είναι κατασκευασμένοι με μια διαδικασία γνωστή και ως «επιλεκτική τήξη λέιζερ» κατά την οποία μια ακτίνα λέιζερ λιώνει σταδιακά σκόνη χάλυβα μέχρι να δημιουργηθεί το τρισδιάστατο επιθυμητό αντικείμενο, βάζοντας κάθε φορά και από μια στρώση υλικού.

Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (2)

Στο πλαίσιο βρίσκουμε ενσωματωμένα φώτα LED, τόσο μπροστά όσο και πίσω, τα οποία τροφοδοτούνται από έναν δυναμό που βρίσκεται ενσωματωμένος στο μπροστά κέντρο του τροχού. Πάνω στο ποδήλατο βρίσκεται επίσης και ένας δέκτης GPS ώστε να μπορεί να εντοπισθεί το ποδήλατο σε περίπτωση κλοπής.

Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (1)

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε τον ιμάντα Carbon την Gates στην μετάδοση, υδραυλικά δισκόφρενα Shimano Alfine, σέλα από την βρετανική Brooks και ένα πλανητικό σύστημα δύο ταχυτήτων στον δισκοβραχίονα το οποίο συνδυάζεται με το SRAM Automatix δύο ταχυτήτων πίσω κέντρο.

Urwahn Bikes stadtfuchs city bike (3)

Το μόνο «αρνητικό» με το συγκεκριμένο ποδήλατο είναι η τιμή του, η οποία αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 4000€. Αυτό που δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει είναι η διαφορετικότητα του ποδηλάτου.

Previous Article

Ποδηλατώντας στους ρυθμούς των Μαδέιρα! (video)

Next Article

Διαφορές μεταξύ cross-country και downhill ποδηλάτου όπως τις είδαμε στο GMBN! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια