Γιατί δεν μου αρέσει το προπονητήριο…

Author: 1 σχόλιο Share:
indoor training (2)

Καθώς ο καιρός ολοένα γίνεται και πιο κρύος -ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε βροχές- αρκετοί προτιμούν να προπονηθούν στην ζεστασιά του σπιτιού τους, στο προπονητήριο, παρά να βγούνε έξω. Άλλοι το κάνουν για να μην χάσουν την φυσική τους κατάσταση, άλλοι για να βελτιωθούν, άλλοι επειδή «φοβούνται» το κρύο. Εγώ το αποφεύγω όμως, όπως ο «διάολος το λιβάνι» και παρακάτω θα σας εξηγήσω το γιατί!

Είναι βαρετό.

Το δοκίμασα, προσπάθησα να μου αρέσει, αλλά δεν γίνεται. Το να κάθομαι μπροστά από μια οθόνη για 90′ είναι ότι πιο ψυχοφθόρο έχω κάνει. Με τα χίλια ζόρια τις περισσότερες φορές έκανα την υπομονή, ώστε να «κουνηθώ» λίγο. Μην σχολιάσω τον ιδρώτα, την φασαρία και την μυρωδιά που αποκτάει το δωμάτιο μετά από 90 λεπτά πάνω στο προπονητήριο.

Γιατί να κάτσω μέσα όταν μπορώ να βγω έξω;indoor training (1)

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε το ποδήλατο για να βγαίνουμε έξω, να απολαμβάνουμε την φύση, τον καθαρό αέρα, να βρισκόμαστε με τα φιλαράκια μας. Όλα αυτά χάνονται όταν ανεβαίνουμε στο προπονητήριο. Να σας πω την αλήθεια, νιώθω λίγο σαν χάμστερ που τρέχει στον τροχό. Ειδικά φέτος, που ακόμη δεν έχουμε σχεδόν καθόλου βροχές, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βγάλω το προπονητήριο από την αποθήκη. Καλά είναι εκεί και μαζεύει σκόνη. Ακόμη όμως και οι βροχές, έχουν το ενδιαφέρον τους. Εφόσον όμως έχετε τον κατάλληλο ρουχισμό.

Δεν έχει κατηφόρες.

Ποτέ, μα ποτέ δεν βγήκα με το ποδήλατο και να πω: «Σήμερα θα πάω να κάνω ανηφόρες». Οι ανηφόρες -αν και είναι το 75-80% της βόλτας μου- είναι απλά αναγκαστικές ώστε να φτάσω στο διασκεδαστικό κομμάτι της βόλτας. Τις κατηφόρες, στην υψηλή ανδρεναλίνη, στην ένταση και στην -τι άλλο- απόλυτη διασκέδαση. Σε τελική ανάλυση, δεν έχεις δυο λεπτά να πάρεις μια ανάσα, να δροσιστείς λίγο, ούτε θα φτάσεις σε κάποια κορυφή να απολαύσεις την θέα.

Υπερβολική ζέστη.

Όχι ανεμιστήρας, όχι ανοικτό παράθυρο, όχι μόνο με το ποδηλατικό κολάν, ό,τι και αν δοκίμασα δεν κατάφερα ποτέ να διατηρήσω το σώμα μου σε μια «καλή» θερμοκρασία άσκησης. Πάντοτε ίδρωνα πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Κάποιος μου είχε προτείνει να βγω έξω να χρησιμοποιήσω το προπονητήριο. Γιατί να το κάνω αυτό και να μην πάω απλά μια βόλτα με το ποδήλατο έξω;

Σας είπα ότι είναι βαρετό;

Previous Article

O Aaron Gwin Παγκόσμιος Κυπελλούχος Downhill 2015, χωρίζει δρόμους με την Specialized.

Next Article

8 μέρη για τους λάτρεις της περιπέτειας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια