Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fatbike! Με την στάμπα πρωταθλητής!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
fatbike world champs (2)

Η ολοένα αυξανόμενη ‘φυλή’ των fatbike συναντήθηκε στο Crested Butte, στην γενέτειρα του MTB, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το Σάββατο που μας πέρασε για το πρώτο -ανεπίσημο- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ο δίωρος αγώνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τον Robbie Squire και την Amy Beisel να είναι οι νικητές στην elite κατηγορία.

fatbike world champs (3) fatbike world champs (4) fatbike world champs (6) fatbike world champs (9)

Μην περιμένετε όμως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα fatbike να είναι όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την UCI. Εδώ το κυρίαρχο μέλημα των διοργανωτών, αλλά και των αθλητών είναι η διασκέδαση και όχι οι επιδόσεις. Παρόμοιο σε σκεπτικό με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Single-Speed, με αγώνες για 3 ημέρες, έκθεση ποδηλάτων και ατελείωτη κατανάλωση μπύρας. Φυσικά και από εδώ δεν έλλειπαν οι μεταμφιέσεις.

fatbike world champs (5) fatbike world champs (10)

260 ποδηλάτες συμμετείχαν, αριθμός ίδιος με όταν είχε πρωτο-ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα single-speed το 1999, οπότε μάλλον βρισκόμαστε σε καλό δρόμο! Η διαδρομή ήταν κυκλική, 6 μίλια (9,65 χλμ) σε ορεινό χιονισμένο πεδίο -που ήταν κατάλληλο για σκι! 5 στροφές για την Elite κατηγορία και 3 στροφές για τους υπόλοιπους.

fatbike world champs (8) fatbike world champs (7)

Ο νικητής στην κατηγορία OPEN, έφυγε με «σημάδι» από τον αγώνα -όπως συνηθίζεται και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Single-Speed- αλλά δεν ήταν κάποιο tattoo. Σίγουρα είναι ένα σημάδι που θα του μείνει αξέχαστο! Προσοχή σκληρές εικόνες.

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ποδήλατο, καινούριους φίλους, πολύ διασκέδαση και ακόμη περισσότερη μπύρα, ενώ μετά το ποδήλατο, μερικοί έκαναν και λίγε καταβάσεις με τα σκι τους!

Previous Article

Ποδηλατικοί στόχοι για το 2016!

Next Article

Cyclocross στην Τασμανία! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια