Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Sake και τρελή διάθεση!

Author: 1 σχόλιο Share:
single speed world champions mtb  (14)

Για αρκετούς το Single Speed θεωρείται νεκρό. Βρίσκονται εκτός μόδας, είναι κουραστικά, απαρχαιωμένα και μπλα μπλα μπλα. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν ακόμη αρκετοί αναβάτες σε όλο τον κόσμο που συναντιούνται τυχαία σε ένα μέρος του κόσμου κάθε χρόνο και διοργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Single Speed. Για φέτος η τοποθεσία ήταν η Hakuba, Nagano, στην Ιαπωνία.

single speed world champions mtb (3) single speed world champions mtb (2)

Για χρόνια προσπαθούσαν οι διοργανωτές να φέρουν τον αγώνα στην Ιαπωνία καθώς ήξεραν ότι θα είναι μια εμπειρία ζωής για τους συμμετέχοντες. Η Hakuba είναι μια μικρή ορεινή πόλη, όπου είχαν διεξαχθεί οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 1998 και ακόμη και σήμερα υπάρχουν οι εγκαταστάσεις.

single speed world champions mtb (4) single speed world champions mtb (5) single speed world champions mtb (6)

Το Σάββατο, ήταν οι δηλώσεις συμμετοχής και μια δοκιμαστική προπόνηση στην διαδρομή του αγώνα. Τεράστιες ανηφόρες, κατηφόρες που έκοβαν την ανάσα και γλιστερό singletrack μέσα σε ένα πυκνό δάσος κέδρων. Με την δύση του ηλίου, όλοι οι αθλητές μαζεύτηκαν στο κοντινό καταφύγιο για την τελετή έναρξης. Βαρέλια με σάκε (παραδοσιακό Ιαπωνικό ποτό που θυμίζει το δικό μας ούζο) και μουσική υπόκρουση από drums Taiko. Μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών έφτιαχναν μια τεράστια ζωγραφιά στο πάτωμα υπό την συνοδεία της μουσικής, στοιχείο που έκανε όλους τους συμμετέχοντες να παρακολουθούν με δέος και θαυμασμό. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, σειρά πήρε η απόφαση για το που θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2016.

single speed world champions mtb (7) single speed world champions mtb (8) single speed world champions mtb (10)

Η ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με αρκετή βροχή, πράγμα που έκανε την διαδρομή ακόμη πιο δύσκολη, γλιστερή και απαιτητική. Αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση την ημέρα του αγώνα, ήταν τα κουστούμια των συμμετεχόντων. Η εκκίνηση ήταν μαζική τύπου LeMans με τα ποδήλατα αφημένα στην εκκίνηση και οι αθλητές να ξεκινάνε πιο πίσω. Ακριβώς με την εκκίνηση του αγώνα σταμάτησε και η βροχή και οι αθλητές ήταν έτοιμοι για 3 γύρους στην γλιστερή διαδρομή.

single speed world champions mtb (12) single speed world champions mtb (13)

Εκατοντάδες χαμογελαστά πρόσωπα γυρνούσαν την διαδρομή για αρκετές ώρες. Οι νικητές ήταν ο Angus Edmond από την Νέα Ζηλανδία και η Amy McDougall από την Νότιο Αφρική και ήταν η δεύτερη νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Single Speed και για τους δύο. Τα έπαθλα των νικητών, δεν ήταν άλλα από τατουάζ με το σήμα των αγώνων.

single speed world champions mtb (15)

Οι εορτασμοί μετά τον αγώνα έγιναν σε μια pub στην πόλη όπου έγινε ένα πάρτυ από τα λίγα και κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί. Μπορεί σε αρκετά βουνά του κόσμου τα Single Speed να είναι ξεγραμμένα, αλλά κάποιοι λίγοι από όλο τον κόσμο είναι σίγουρα μεγάλοι fan και δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι. Η οργάνωση ήταν υποδειγματική δείχνοντας στους αθλητές την πολιτιστική κουλτούρα των Ιαπώνων μέσα σε λίγες ώρες. Ένας αγώνας που θα μείνει αξέχαστος σε όσους συμμετείχαν. Το ραντεβού κλείστηκε για την επόμενη χρονιά στην Αυστραλία.

Previous Article

Πως να ξαναχρησιμοποιήσετε το παλιό σας ποδήλατο!

Next Article

Canyon Endurance AL 5.0, το πιο φτηνό κουρσάκι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια