Αυτόματο υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων στο Τόκυο! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ypogeio parking tokyo (1)

Το αυτόματο υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων του Τόκυο, μοιάζει περισσότερο με έναν πολύπλοκο μηχανισμό από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά με ένα πάρκινγκ ποδηλάτων. Με κοντά 9 εκατομμύρια ποδηλάτες στους δρόμους του Τόκυο, το πρόβλημα του πάρκινγκ είναι φανερό.

Σύμφωνα με την εταιρία μηχανικών και δημιουργό του αυτόματου υπόγειου πάρκινγκ ποδηλάτων, Giken Seisakusho, η λύση βρίσκεται στην υπόγεια αποθήκευση των ποδηλάτων. Η πύλη του πάρκινγκ είναι μόλις 8 μέτρα σε διάμετρο, αλλά έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει μέχρι και 204 ποδήλατα.

Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Ξεκίνησε πριν 20 χρόνια με χώρους στάθμευσης ποδηλάτων σε υπόγεια πάρκινγκ αυτοκινήτων, αλλά πριν λίγο καιρό έγινε η μετάβαση σε αυτόματο υπόγειο πάρκινγκ αποκλειστικά για ποδήλατα. Με 47 σταθμούς στο σύνολο της Ιαπωνίας και τους 28 να βρίσκονται στο Τόκυο, σίγουρα προσφέρουν μια αποδοτική λύση στο θέμα του παρκαρίσματος των ποδηλάτων.

Με τα νέα αυτά υπόγεια πάρκινγκ, έχει εξαλειφθεί και το φαινόμενο της κλοπής παρκαρισμένων ποδηλάτων, καθώς κάθε ποδήλατο φέρει δικό του πομπό και κάρτα για τον αναβάτη ώστε να αναγνωρίζεται από το σύστημα όταν εισέρχεται στην πύλη του σταθμού.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πόσα χρόνια μπροστά είναι στην Ιαπωνία, όχι από την Ελλάδα, αλλά από ολόκληρη την Ευρώπη.

Previous Article

To 2o Ωραιόκαστρο Downhill πλησιάζει… (video)

Next Article

Πως να ποδηλατείτε «χωρίς χέρια»!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια