Πως να ποδηλατείτε «χωρίς χέρια»!

Author: 1 σχόλιο Share:
no hands

Είτε πρόκειται να φάτε την ενεργειακή σας μπάρα, είτε να φορέσετε το αντιανεμικό σας όταν αρχίσει να βρέχει ή πριν από έναν κατήφορο, το να μπορέσετε να το κάνετε χωρίς να κρατάτε το τιμόνι είναι μια πολύ βασική ικανότητα. Αν γίνεται με αυτοπεποίθηση, η ισορροπία και ο έλεγχος του ποδηλάτου θα είναι σχεδόν ίδιος με όταν έχετε τα χέρια στο τιμόνι.

Βέβαια η ικανότητα αυτή είναι τελείως απαραίτητη μόνο αν συμμετέχετε σε αγώνες υψηλού επιπέδου, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έχετε την δυνατότητα να σταματήσετε για να φάτε ή να ντυθείτε. Βέβαια, αν αποκτήσετε την ικανότητα να ποδηλατείτε «χωρίς χέρια», τότε σίγουρα θα βρείτε στιγμές που θα σας είναι χρήσιμη.

Μπορεί να ακουστεί περίεργα, αλλά το να ποδηλατείτε «χωρίς χέρια» σας βοηθάει να αναπτύξετε καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου και να αυξήσετε την εμπιστοσύνη σας. Προσφέρει μια μικρή εκγύμναση του κορμού και σας μαθαίνει πως να χρησιμοποιείτε τους μύες του κορμού αντί να ρίχνετε όλο το βάρος στα χέρια σας.

cyclingnohands (3)

Το πρώτο πράγμα που απασχολεί τους περισσότερους με αυτή την ικανότητα είναι το πως γίνεται ο έλεγχος του ποδηλάτου. Γίνεται με την μετακίνηση του σώματος προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάει το ποδήλατο. Η λεκάνη, είναι το «τιμόνι» σας.

Αφήστε το ένα σας χέρι από το τιμόνι και πειραματιστείτε με τη θέση/γωνία των γοφών σας για να δείτε την συμπεριφορά του ποδηλάτου. Από την στιγμή που θα αφήσετε το ένα χέρι σας από το τιμόνι, το επόμενο βήμα για να αφήσετε και το άλλο χέρι είναι πολύ μικρό. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να κάθεστε κάθετα στην σέλα, χωρίς να ρίχνετε καθόλου βάρος προς τα εμπρός.

Όσο πιο χαλαροί είστε τόσο πιο εύκολο θα είναι και τόσο πιο άνετα θα αισθάνεστε. Το ποδήλατο θα αλλάξει κατεύθυνση σύμφωνα με το που κοιτάτε, οπότε καλό είναι να συνεχίσετε να κοιτάτε ευθεία.

Βέβαια, δεν γίνεται να κάνετε ποδήλατο «χωρίς χέρια» αν δεν έχετε κάποια ταχύτητα, ώστε να διατηρείτε η ισορροπία. Αν γυρνάτε και τα πετάλια είναι πολύ θετικό καθώς βοηθάνε περαιτέρω στην ισορροπία. Τα παιδιά μαθαίνουν αυτή την ικανότητα από πολύ μικρά στα πάρκα. Εσείς αν φοβάστε το ατύχημα, μπορείτε να αρχίσετε να εξοικειώνεστε στο προπονητήριο. Μετά, μπορείτε να το δοκιμάσετε κάπου που έχει αρκετό χώρο και καθόλου κίνηση ανθρώπων/αυτοκινήτων.

Αν και πρόκειται για μια αρκετά διασκεδαστική ικανότητα, θα εξελίξει και τον τρόπο που κάνετε ποδήλατο. Βέβαια θα πρέπει να είστε εγκρατείς και να μην αφήνετε τα χέρια από το τιμόνι, όσο καλή ισορροπία και να έχετε όσο υψηλή αυτοπεποίθηση και αν νιώθετε, αν υπάρχουν πεζοί άνθρωποι τριγύρω ή κινούμενα οχήματα. Το πιο σημαντικό ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΛΟΤΟΝ.

Previous Article

Αυτόματο υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων στο Τόκυο! (video)

Next Article

Συναυλία που τροφοδοτήθηκε με ηλεκτρικό ρεύμα από ποδήλατα; Κάνω πετάλι για να το ακούσω!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια