Συναυλία που τροφοδοτήθηκε με ηλεκτρικό ρεύμα από ποδήλατα; Κάνω πετάλι για να το ακούσω!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
pedals concert

Σε ποιον δεν αρέσει μια καλή συναυλία; Εμείς τις λατρεύουμε, αλλά το γεγονός ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι τεράστια μας προβληματίζει. Την ίδια άποψη είχε και η Pedal Power NYC και βρήκαν μια λύση για το πρόβλημα αυτό.

Αντικατέστησαν τις γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, με ποδήλατα! Ναι καλά διαβάστε. ΠΟΔΗΛΑΤΑ. Η ομάδα έχει σαν κύριο σκοπό την αποθήκευση και επαναχρησιμοποίηση της ανθρώπινης ενέργειας μέσω των ποδηλάτων και φιλοξένησε στην Νέα Υόρκη την πρώτη συναυλία που παράχθηκε το απαραίτητο ηλεκτρικό ρεύμα από ποδήλατα.

synayliamepetali (3)

Κατά την διάρκεια της συναυλίας 250 εθελοντές ποδηλάτες, ποδηλατούσαν διαδοχικά πάνω σε 16 ποδήλατα-γεννήτριες, εξασφαλίζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της συναυλίας.

Η συναυλία ονομάστηκε «Νatural Ass Sessions» έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ NYC Celebrates Water Festival 2011 του οποίου σκοπός ήταν η ανάδειξη και προώθηση του πόσιμου νερού της Ν. Υόρκης, το οποίο είναι καθαρό και ασφαλές. Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν οι Vanessa Bley, Masa και ο Gordon Voidwell.

Πάνω στην σκηνή είχαν τοποθετηθεί δύο ποδήλατα και τα υπόλοιπα 14 βρίσκονταν περιμετρικά της σκηνής. Εκτός από τους εθελοντές ποδηλάτες, στην τροφοδότηση συμμετείχαν και δύο από τους καλλιτέχνες η Vanessa Bley και ο Gordon Voidwell οι οποίοι το διασκέδασαν. Υπεύθυνος για την παραγωγή και το όλο εγχείρημα ήταν ο Ariel Agai και η βοηθός τους Chelsea Miller, οι οποίοι βοήθησαν και αυτοί στο πετάλι.

synayliamepetali (1)


«Το καλύτερο ήταν που ακούγαμε τις αντιδράσεις του κόσμου. Ήταν μια τέτοια συλλογική εμπειρία στην οποία συμμετείχες κατευθείαν όταν ανέβαινες στο ποδήλατο. Κάθε φορά που κάποιος κατέβαινε από ένα ποδήλατο είχε ένα βλέμμα ικανοποίησης
«, είπε ο Agai.

Με θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς κελσίου, οι διοργανωτές συνεχώς τροφοδούσαν τους εθελοντές με νερό, ενώ παράλληλα τους ψέκαζαν με νερό της βρύσης από τα πάρκα και όχι εμφιαλωμένο (καθώς ήταν ένα φεστιβάλ για την προώθηση του πόσιμου νερού).

Για να δείτε τις ενεργειακές απαιτήσεις που έχουν οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές δείτε αυτό το βίντεο.

Previous Article

Πως να ποδηλατείτε «χωρίς χέρια»!

Next Article

Μερικά από τα καλύτερα BMX memes της φετινής σεζόν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια