8 αθλήτριες που δεν θα θέλατε να συναντήσετε μέσα σε κάποιο μονοπάτι. Μέρος Α (video)

Author: 1 σχόλιο Share:
women dh (2)

Κάποτε ο διευθυντής μιας εταιρίας ποδηλάτων της Τσεχίας είχε αναφέρει: «Οι γυναίκες ποδηλάτισσες δεν χρειάζεται να πιέζουν τα όριά τους. Θέλουν απλά να περνάνε ποιοτικά και διασκεδαστικά στον χρόνο τους στην φύση«. Φυσικά και κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους, καθώς πολλές γυναίκες όταν βρίσκονται πάνω σε ένα ποδήλατο βουνού εκστασιάζονται και πολλές φορές πηγαίνουν πιο γρήγορα και από πολλούς άντρες. Βρήκαμε 8 γυναίκες που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε σε κάποιο κατηφορικό μονοπάτι, γιατί όχι απλά θα μας ξεφτίλιζαν, αλλά θα μας έκαναν να φαινόμαστε εμείς, πολύ ‘λίγοι’!

Rachel Atherton

Πρώτη από αυτές είναι η Rachel Atherton η Βρετανίδα η οποία κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο DH. Μόνο φέτος κέρδισε 6 γύρους, με αρκετή διαφορά από τις υπόλοιπες. Παρά το ότι το 2009 είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με φορτηγάκι, το οποίο της προκάλεσε ζημιά στα νεύρα, μετά την αποθεραπεία της, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2012, 2013, 2015.

Manon Carpenter

Ακόμη μία αθλήτρια από την Βρετανία και συγκεκριμένα από την Ουαλία, η Manon Carpenter είναι μια που δεν θα θέλατε να βγει πίσω σας σε κάποιον κατήφορο. Η αγωνιστική της καριέρα ξεκίνησε στο BMX, ενώ το 2014 κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο DH, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα DH.

Darcy Turenne

Πίσω στο 2008, η Darcy Turenne ήταν από τις λίγες αθλήτριες που ασχολήθηκαν με το freeride. Φυσικό επακόλουθο, καθώς μεγάλωσε στην Μέκκα του Freeride, στο British Columbia. Από τότε ανακάλυψε ακόμη ένα ταλέντο -τον κινηματογράφο- και δημιούργησε μια σειρά ταινιών οι οποίες στηρίζουν τις γυναικείες προσπάθειες στα επικίνδυνα αθλήματα (extreme sports).

Micayla Gatto

Με περισσότερα από 10 χρόνια συμμετοχές στο Downhill, η Καναδή Micayla Gatto, αποσύρθηκε φέτος λόγω ενός τραυματισμού. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να συμμετέχει στο Crankworx το καλοκαίρι. Επίσης είναι πολύ περήφανη που μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες καταρρίπτουν πολλά στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να μην καταφέρνουν τίποτα! Εκτός από το ποδήλατο, ασχολείται με την μουσική και την τέχνη και είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα.

Συνεχίζεται με τις υπόλοιπες 4 αθλήτριες που δεν θέλουμε να συναντήσουμε σε κάποιο μονοπάτι!

Previous Article

Οι ποδηλάτες λιγοστεύουν…

Next Article

3 απλά βήματα που θα σας κάνουν καλύτερους ποδηλάτες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια