Ποδηλατικοί στόχοι για το 2016!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mtb fall (2)

Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου που έχουν τελειώσει προ πολλού τα μελομακάρονα και κοιτάμε με απορία την κοιλίτσα που κάναμε. Σκέψεις σχετικά με το πώς θα την χάσουμε αρχίζουν να μπαίνουν στο μυαλό και μέσα σε όλα αυτά είναι και η περισσότερη ενασχόληση με το ποδήλατο. Είναι λοιπόν η εποχή που θέτουμε τους στόχους για την επόμενη χρονιά σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε, που να γίνουμε καλύτεροι και πώς να τα πετύχουμε όλα αυτά. Παρακάτω σας έχουμε λίγες ιδέες σχετικά με τους στόχους που έχουμε θέσει εμείς, ώστε να σας δώσουμε ένα έναυσμα για να θέσετε τους δικούς σας στόχους.

Βάλτε προκλήσεις στον εαυτό σας.

Είτε πρόκειται για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, είτε πρόκειται για στόχους που έχουν να κάνουν με τα υψομετρικά που θα ολοκληρώσετε, είτε αν θα αυξήσετε την μέση ταχύτητά σας, είτε αν απλά βάλετε ως στόχο να πηγαίνετε στην δουλειά με το ποδήλατο μέρα παρά μέρα, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που μπορείτε να θέσετε. Για αρκετούς από εμάς, αυτές οι προκλήσεις είναι συνήθως διασκεδαστικές καθώς αγνοούμε την δυσκολία της κάθε πρόκλησης και το βλέπουμε ως διασκέδαση. Ασχέτως αν στο τέλος καταφέρουμε να «κερδίσουμε» την πρόκληση ή όχι, θα έχουμε προσπαθήσει και θα έχουμε βάλει τα δυνατά μας. Από μόνο του αυτό αρκεί για να νιώσουμε καλύτερα στο τέλος της χρονιάς. Αν πάλι δεν έχετε κάποια πρόκληση στο μυαλό σας, βρείτε απλά ένα απλό κίνητρο ώστε να ανεβαίνετε στο ποδήλατο σας περισσότερο. Τέλος μην ξεχάσετε να χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα καταγραφής των διαδρομών για να κρατάτε ένα αρχείο με το τι κάνατε μέσα στην χρονιά, ώστε να το βλέπετε στο τέλος της και να φουσκώνετε από υπερηφάνεια.

Brendan-Fairclough-redbull-2015-lourdes-franceΜάθετε να «μαστορεύετε» πάνω στο ποδήλατο.

Μια αλλαγή ντίζας και καλωδίου, μια ρύθμιση ταχυτήτων ή η ρύθμιση των φρένων είναι πολύ απλές και σύντομες εργασίες που θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις πραγματοποιήσετε μόνοι σας. Βέβαια αν δεν σκαμπάζετε και πολλά γύρω από το θέμα, υπάρχουν αρκετά βίντεο στο ΥouΤube που μπορούν να σας βοηθήσουν. Αν πάλι δεν μπορείτε να κατανοήσετε την λειτουργία, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο αναβάτη ή από τον ποδηλατά σας ο οποίος δεν πιστεύουμε ότι θα σας αρνηθεί να σας δώσει μερικές συμβουλές γύρω από την βασική συντήρηση και να σας δείξει μερικά πράγματα. Βέβαια μην περιμένετε να μάθετε όλα τα μυστικά της δουλειάς, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρετε να ρυθμίσετε τις ταχύτητες αρκετά καλά για να μην έχετε πρόβλημα. Με τον πειραματισμό και τις δοκιμές θα φτάσετε σε ένα επίπεδο που θα καταφέρνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε γρήγορα και εύκολα.


Δείτε επίσης: 6 γρήγορες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.


Προγραμματίστε ποδηλατικές διακοπές.

Για αρκετούς από εμάς οι ποδηλατικές διακοπές δεν υπήρχαν σαν έννοια λίγα χρόνια πριν. Βέβαια, σήμερα το ποδήλατο έχει μπει τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας που το σκεφτόμαστε και το θέλουμε μέχρι και στις διακοπές μας και τι καλύτερο από το να εξερευνήσουμε νέες διαδρομές, να δούμε νέες εικόνες, να κατεβούμε νέα μονοπάτια; Μάθετε πότε θα είναι η καλοκαιρινή σας άδεια, συγκεντρώστε μερικές ιδέες για ποδηλατικούς προορισμούς, κανονίστε την παρέα σας, κλείστε τα αεροπορικά σας εισιτήρια και φύγατε! Να είστε σίγουροι πως η πρώτη φορά που θα πάτε ποδηλατικές διακοπές θα σας μείνει χαραγμένη στο μυαλό σαν το πρώτο σας φιλί.


Δείτε 15 προορισμούς που θα πρέπει να επισκευτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας.


Βελτιώστε, καθαρίστε, φροντίστε, συντηρήστε το ποδήλατο σας.

Εδώ και μερικές βόλτες ακούτε μερικούς ενοχλητικούς θορύβους από την περιοχή της μεσαίας τριβής, αλλά είστε πολύ απασχολημένοι να κάνετε βόλτες και προπονήσεις για να ασχοληθείτε με το θέμα. Φοράτε τα ακουστικά σας και αγνοείτε τους θορύβους. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούμε και στην λασπωμένη βόλτα που κάνατε και αφήσατε το ποδήλατο μέσα στο μαύρο του το χάλι γιατί το κρύο ήταν πολύ και το ψιλόβροχο δεν σας άφησε περιθώριο για να καθαρίσετε το ποδήλατο για ακόμη μία φορά. Όλα αυτά συντελούν στην μείωση ζωής των περιφερειακών. Βέβαια, αν ο στόχος σας είναι η αντικατάσταση αυτών με καινούρια τότε καλά κάνετε. Αν όμως, δεν σας περισσεύουν αυτό το διάστημα γιατί να μην καθαρίζετε το ποδήλατο; Ένας κουβάς νερό, μια βούρτσα και ένα σφουγγάρι είναι αρκετά για να το καθαρίσετε. Επίσης, ένα κυριακάτικο βροχερό πρωινό, που δεν θα βγείτε με το ποδήλατο μπορείτε να καθίσετε, να βγάλετε τα εργαλεία σας και να κάνετε μερικές βασικές εργασίες συντήρησης στο ποδήλατο για να βρίσκεται σε τέλεια λειτουργική κατάσταση.


Δείτε επίσης: Φοράμε ακουστικά όταν κάνουμε ποδήλατο ή όχι;


Προπονηθείτε για να βελτιωθείτε.Trollstigen road bike

Δεν είναι μόνο το ποδήλατο το οποίο θα πρέπει να προσέχετε, να συντηρείτε και να καθαρίζετε, αλλά και το σώμα σας χρειάζεται «περιποίηση». Με τον όρο «περιποίηση» δεν εννοούμε φυσικά τον καλλωπισμό, αλλά την ενδυνάμωση μακριά από το ποδήλατο. Βάλτε στο πρόγραμμα αρχικά τις διατάσεις μετά την προπόνηση ή την βόλτα, ώστε να επιτρέπετε στους μύες σας να διατηρούν την ελαστικότητά τους. Επίσης, μπορείτε να αρχίσετε ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού γιατί σε έναν ποδηλάτη δεν μετράνε μόνο τα πόδια! Δεν χρειάζεται τις περισσότερες φορές να πάτε σε κάποιο γυμναστήριο ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο για να πραγματοποιήσετε τέτοιες ασκήσεις, καθώς μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε τις περισσότερες από αυτές στην άνεση του σπιτιού σας. Οι διαφορές που θα δείτε όταν ξανανεβείτε στο ποδήλατο θα είναι τόσο μεγάλες που δεν θα τις πιστεύετε.


Δείτε επίσης: Προπονητικές συμβουλές από την ομάδα του Sela.gr.


Αυτοί είναι μερικοί στόχοι που έχουμε θέσει για την καινούρια χρονιά και ελπίζουμε στο ρεζουμέ της χρονιάς να τους έχουμε εκπληρώσει όλους! Έχετε θέσει ποδηλατικούς στόχους για το 2016; Θα θέλαμε να τους διαβάσουμε στα σχόλια!

Previous Article

Λαιμός-Φως-GPS…Όλα σε ένα! (Video)

Next Article

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fatbike! Με την στάμπα πρωταθλητής!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια