15 διαδρομές που θα πρέπει να επισκεφτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας! Μέρος 1/3

Author: 2 Σχόλια Share:
Lacets de Montvernier road bike

Η ομορφιά της ποδηλασίας δρόμου, δεν είναι μόνο στους παλμούς, στα watt και στο «μουαγιέν» που κρατάει κάποιος. Η ομορφιά της είναι πως πάνω σε δυο τροχούς έχεις την δυνατότητα να επισκεφτείς μέρη, τα οποία, πραγματικά, θα τα ζήσεις και θα τα ευχαριστηθείς. Γραφικά τοπία, μυρωδιές της φύσης, τρεχούμενα νερά, ποτάμια, λίμνες, όλα θα τα συναντήσεις σε κάποια από τις παρακάτω διαδρομές. Αναβάσεις που θα σας απαγορεύουν να περπατήσετε για το υπόλοιπο της εβδομάδος, καταβάσεις που θα τρέμετε, κορυφές που θα σας κάνουν να νιώθετε «θεοί», όλα αυτά δεν θα μπορέσετε να τα ζήσετε μακριά από το ποδήλατο δρόμου σας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 15 διαδρομές που θα πρέπει να επισκεφτείτε με το ποδήλατο δρόμου σας, για να μπορείτε να λέτε πως «έχετε γυρίσει τον κόσμο».

Τι πιο φυσικό να ξεκινήσουμε από διαδρομές στην Ευρώπη μιας και είναι πιο εύκολα προσβάσιμες.

1) Passo dello Stelvio, Ιταλία
Passo dello Stelvio road bike
Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που θα μπορέσει ποτέ κάποιος να κάνει με το ποδήλατο του. Βρίσκεται στις Ιταλικές Άλπεις, στα σύνορα με Ελβετία. Με 48 φουρκέτες στην ανάβαση των 24,3 χιλιομέτρων και μέση κλίση 7,4% σίγουρα δεν είναι για κάποιον αγύμναστο. Βέβαια η θέα από τα 2757 μέτρα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Δεν έχει ψηφιστεί αδίκως και ως ο καλύτερος δρόμος για οδήγηση από το Top Gear….

2) Cormet de Roselend, Γαλλία
Cormet de Roselend road bike
Το The Cormet de Roselend συνδέει το Beaufortain με το Haute-Tarentaise. Με 20 χιλιόμετρα ανάβαση και μέση κλίση 6% δεν είναι από τις πιο εύκολες αναβάσεις, αλλά η ομορφιά της την κάνει μοναδική. Η παγωμένη μπλε λίμνη Roseland με διαδρομή επίπεδη τριγύρω της θα σας γεμίσει εικόνες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Επίσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν αρκετοί ποδηλάτες και τουρίστες στην περιοχή οπότε σίγουρα θα βρείτε παρέα για την βόλτα σας.

3) Col de la Croix de Fer, Γαλλία
col-de-croix-de-fer road bike
Γνωστή στα Αγγλικά και ως «Pass of the Iron Cross» -Πέρασμα του Σιδηρού Σταυρού. Στην καρδιά της περιοχής Rhone-Alpes είναι η πιο εικονική ανάβαση που θα συναντήσετε, αλλά αυτό που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή είναι οι καταρράκτες και η εκπληκτική θέα, που συναντάτε κοντά στην κορυφή. 31 χιλιόμετρα ανάβαση, που τα έχει όλα. Από δάση και λιβάδια μέχρι χιονισμένες κορυφές. Η κλίση αλλάζει συνεχώς και θα σας κρατήσει σε εγρήγορση αλλά η θέα θα σας κάνει να ξεχνάτε τον πόνο.

4) Bealach na Ba, Σκωτία
Bealach-na-Ba road bike
Οι Άλπεις και τα Πυρηναία Όρη δεν είναι οι μόνες περιοχές για να βρει κάποιος μοναδικές ανηφορικές διαδρομές με θέα και απίστευτες εικόνες. Η Bealach na Ba, στο Applecross μοιάζει πάρα πολύ σε Αλπικό πέρασμα καθώς ανεβαίνει από το επίπεδο της θάλασσας στα 631 μέτρα με 10 χιλιόμετρα ανάβασης. Μπορεί να μην έχει Αλπικό υψόμετρο και να μην είναι ατέλειωτη η διαδρομή αλλά δεν είναι εύκολη. Προς την κορυφή στις φουρκέτες η κλίση πλησιάζει το 15% ενώ οι θάμνοι και η άγρια φύση της Σκωτίας προσθέτουν περισσότερη δυσκολία.

5) Trollstigen, Νορβηγία
Trollstigen road bike
Trollstigen, ή στα Αγγλικά Troll’s Ladder είναι μια ανάβαση στην σκιά του Trollveggen -Trolls’ Wall- ενός διάσημου αναρριχητικού προορισμού. Η ακανόνιστη πέτρα δεν είναι το μόνο εκπληκτικό σκηνικό στην Νορβηγική ανάβαση καθώς οι 11 φουρκέτες με μέση κλίση 10% και η θέα από την κορυφή προς τον καταρράκτη
Stigfossen θα σας κάνουν να χάσετε την μιλιά σας. Ο δρόμος είναι συνήθως ανοικτός από Μάιο μέχρι Οκτώβριο λόγω του καιρού.

Συνεχίζεται…

Previous Article

Οι Athertons υπογράφουν με την TREK.

Next Article

Πόσες φορές μπορεί να ξεφύγει τον θάνατο αυτός ο ποδηλάτης; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια