Δεκάλογος επίβιωσης στο Borovets!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
MG_0100

Οι συχνές μας επισκέψεις στο Bike Park του Borovets μας γέμισαν με συμπυκνωμένη γνώση που πρέπει να μοιραστούμε μαζί σας! Οποιαδήποτε εξτρά πληροφορία φυσικά θέλετε να προσθέσετε με την σειρά σας, τα σχόλια όπως πάντα είναι ανοιχτά!

1) Μην ακούς κανέναν για τις πίστες. Αν δεν πας ο ίδιος να δεις, ό,τι και να ακούσεις είναι άχρηστο! Δεν μπορείς να ξέρεις ούτε τις καιρικές συνθήκες που είδε κάποιος το όλο σκηνικό, ούτε την ψυχολογία του και τις προσδοκίες του, ούτε καμιά φορά και το level του…Κρίνε μόνος σου!

2) Πάρε μια φορά τη γόνδολα και ανέβα όλο το βουνό να το χαρείς. Αυτό σημαίνει ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρεις και δεύτερο ποδήλατο μαζί σου, ένα all mountain ίσως…Το σίγουρο είναι πως με το DH bike γίνεται!

3) Ξεκίνα πρώτος τις κατεβασιές και τελείωσε τελευταίος! Πού θα βρεις όλη τη χρονιά ξανά lift; Εκτός κι αν δεν αντέχεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση κάνε πάλι το ίδιο, απλά ενδιάμεσα ξεκουράσου πολύ! Στα μάτια της παρέας θα είσαι το beast που κατεβαίνει από το πρωί ως το βράδυ!

4) Πριν επιχειρήσεις συνεχόμενες κατεβασιές σε full ρυθμούς να θυμάσαι πως αυτές είναι που σε τελειώνουν σωματικά! Αν κόβεις τα μονοπάτια στη μέση ή στα 3, τότε δύσκολα θα κουραστείς. Κράτα δυνάμεις για όταν θα τις χρειαστείς!

5) Μην πίνεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Άλλο μια μπύρα και άλλο τρεις. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού αν κατεβαίνει υπό την επήρεια της ελάφρας έστω μέθης. Δεν θες να σου συμβεί, believe me…

Στα τριγύρω τώρα…

6) Μην χτυπήσεις ποτέ! Το νοσοκομείο στο Samokov είναι μια τρομακτική εμπειρία που δεν θέλεις να ζήσεις. Και φυσικά να είσαι προετοιμασμένος για πολύ παντομίμα (δύσκολη η συνεννόηση) και για γιατρούς (όχι όλους φυσικά) που είναι διατεθειμένοι να σου τα αρπάξουν με την πρώτη ευκαιρία για περίθαλψη που σε άλλες περιπτώσεις είναι δωρεάν,

7) Προετοιμάσου για ηρεμία. Ειδικά αν πας καθημερινή, ετοιμάσου να κάνεις τον γιόγκι (για καλό το λέμε). Φυσικά αυτό το ήξερες, αλλιώς θα πήγαινες στη Χαλκιδική, αλλά το επισημαίνουμε για όσους πάνε για πρώτη φορά πχ φέτος. Τα Σαββατοκύριακα αλλάζει η εικόνα και μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο που υπάρχει και πανηγύρι ενδέχεται η κατάσταση να είναι εντελώς διαφορετική!

8) Προσοχή στο φαγητό! Στα περισσότερα μέρη θα φας καλά, αλλά όχι παντού! Και για να μην την πατήσεις μετά από μια κουραστική ημέρα ποδηλάτου προτίμησε να φας εκεί που ξέρεις ή που γνωρίζει η παρέα σου ότι είναι εγγυημένα! Δεν είναι το κατάλληλο μέρος για πειραματισμούς. Highlight φαγητού το Happy meal στο δρόμο έξω από το Sadanski που έχει πλέον μέχρι και sushi!

 

 

Previous Article

World Cup DH- Mont Sain Anne- Το preview ενός σούπερ αγώνα!

Next Article

Ανοίγουν τα λιφτ της Βασιλίτσας για τους ποδηλάτες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια