Βολτάροντας στην παραλία της Θεσσαλονίκης!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ibike1

Από τότε που αναπλάστηκε η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, το ποδήλατο στην πόλη γνώρισε μια μικρή άνθιση! Βλέπετε το παραλιακό μέτωπο από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι και το Λιμάνι έγινε ενιαίο και παρά τα μικρόπροβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι επιλέγουν να το ποδηλατίσουν (πεζοί, μικροπωλητές κτλ), η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι έχει υπάρξει ποτέ στην πόλη! Το παραλιακό μέτωπο αυτές τις ημέρες της άνοιξης είναι πάντα γεμάτο, αφού όλοι θέλουμε να χαρούμε αυτές τις όμορφες ημέρες στον πιο προσιτό και όμορφο προορισμό εντός πόλης. Άλλοι περπατώντας, άλλοι τρέχοντας και άλλοι ποδηλατώντας….Φυσικά, όσοι έχουν ποδήλατο γνωρίζουν την εμπειρία! Όσοι όμως δεν έχουν ποδήλατο ή έχουν αλλά θέλουν να κάνουν μια βόλτα μαζί με την οικογένειά τους, τον/την σύντροφό τους, τι κάνουν; Μα φυσικά νοικιάζουν τα ποδήλατα του Thessbike!

Με 8 σταθμούς διασπαρμένους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και πολύ προσιτά οικονομικά προγράμματα ειδικά για τους συνδρομητές, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.

Tι είναι το thessbike

Tο σύστημα των κοινόχρηστων και ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που περιλαμβάνει παιδικά ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα, οικογενειακά διθέσια & τετραθέσια ποδήλατα και αμαξίδια για άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με κινητικές δυσκολίες απευθύνεται σε όλους.

-Η χρήση του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι πολύ απλή! Αφού κάνετε την εγγραφή σας στο σύστημα, αποκτάτε μία ειδική ηλεκτρονική κάρτα την οποία χρησιμοποιείτε στη συνέχεια προκειμένου να πάρετε κλειδί για το ποδήλατό σας και να ξεκινήσετε ξέγνοιαστοι τις βόλτες σας για όσο χρόνο εσείς θέλετε!

Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα και τροχοφόρα οχήματα, μπορείτε να κάνετε την ενοικίαση σας με την ώρα ή με την ημέρα από το σταθμό του thessbike στο Μέγαρο Μουσικής καθώς και τον σταθμό στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Επίσης, εκτός από την διαχείριση συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων και την ενοικίαση κάθε είδους ποδηλάτου σε μεμονωμένα άτομα αλλά και συλλόγους ή γκρουπ ατόμων, το thessbike διοργανώνει ποδηλατοδράσεις, ποδηλατοδρομίες καθώς και τουριστικές περιηγήσεις με ποδήλατα σε συνεργασία με πιστοποιημένους ξεναγούς.

Μπορεί, λοιπόν, για τους περισσότερους να είναι μια ακόμα εναλλακτική που έχουν στην βόλτα τους, αλλά για εμάς που θέλουμε το ποδήλατο να κυριαρχήσει στην πόλη ως μέσο μεταφοράς αυτή η δυνατότητα που έχουν μη ποδηλάτες να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του πριν ακόμα αγοράσουν δικό τους ποδήλατο είναι εξαιρετικά σημαντική.

Μιλήσαμε με τον Απόστολο Συμεωνίδη, ιδιοκτήτη του Thessbike για την πρωτοβουλία που πήρε να δημιουργήσει την υπηρεσία.

ibike5

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πως σας ήρθε η ιδέα να πάρετε μια τέτοια πρωτοβουλία στην πόλη της Θεσσαλονίκης;

Καταρχήν να πούμε ότι τέτοια συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων λειτουργούν εδώ και χρόνια ανά τον κόσμο. Οπότε δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρωτοτυπία της ιδέας. Απλά με τον αδελφό μου Στέλιο μπορώ να πω ότι είχαμε την τρέλα ή την τόλμη να το κάνουμε στον τόπο μας, μόνοι μας ανεξάρτητα από δημοτικούς ή κρατικούς φορείς.

Πόσο εύκολο είναι να λειτουργήσει μια τέτοια ιδέα ;

Την προσπάθεια μας διευκόλυνε η επαγγελματική μας δραστηριότητα που σχετίζεται με σταθμούς αυτοκινήτων. Και αυτό γιατί όταν η πρωτοβουλία είναι καθαρά ιδιωτική το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις χώρο για τους σταθμούς ποδηλάτων.

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του ThessBike;

Ζούμε σε μια όμορφη πόλη η οποία όμως έχει ένα τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο επηρεάζει την όλη εικόνας της. Η εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης είναι μονόδρομος. Εμείς θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο να δει το ποδήλατο ως ένα τέτοιο μέσο το οποίο θα βελτιώσει άμεσα και έμμεσα την ποιότητα ζωής του, την υγεία του αλλά και την τσέπη του. Οι χρήστες του ThessBike το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή κατά 70% για την αναψυχή ή την γυμναστική τους και κατά 30% για την μετακίνηση τους. Θέλουμε σε ένα χρόνο περίπου τα ποσοστά να ισοσκελιστούν.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Οι δυσκολίες μέχρι τώρα είχαν σχέση με νοοτροπία και με υποδομές. Ο κόσμος αντιδρά στην αλλαγή και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν είναι συνηθισμένος να κινείται αποκλειστικά με το αυτοκίνητο και να σταθμεύει ακριβώς έξω από τον τελικό του προορισμό. Σχετικά με τις υποδομές  τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Ενώ έγινε μια προσπάθεια του Δήμου με τους ποδηλατοδρόμους, λόγω έλλειψης αστυνόμευσης αυτοί έχουν απαξιωθεί. Φυσικά και μας θυμώνει  η εικόνα να έχουν καταντήσει οι ποδηλατοδρόμοι σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να πιέζουμε τους αρμόδιους φορείς για επίλυση του προβλήματος και αργά αλλά σταθερά να προσθέτουμε νέους σταθμούς εξυπηρέτησης ώστε να μεγαλώνει η διείσδυση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη και επιτέλους να πάρει την προσοχή που του αξίζει.

Μείνετε συντονισμένοι. Σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε το τετραθέσιο thessbike ποδήλατο στην παραλία και να σας μεταφέρουμε εντυπώσεις!

family bikes

Previous Article

Τιμόνι στο ποδηλάτου βουνού. Ποιο μέγεθος είναι το «σωστό»;

Next Article

H UCI απαγορεύει την χρήση καμερών στο κράνος!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια