Γιατί ένα καινούριο MTB κοστίζει όσο μια off road μηχανη;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mtb

Το ξέρουμε, θίξαμε ένα ευαίσθητο θέμα για την ποδηλατική κοινότητα!

Ένα θέμα που δεν θα δεις ποτέ κάποιον που δουλεύει στην βιομηχανία κατασκευής μοτοσυκλετών να αγγίζει. Σαν να έχουν πάρει έναν όρκο σιωπής. Ήρθε όμως η ώρα να δούμε για ποιο λόγο πραγματικά η τιμή ενός καινούριου MTB είναι σχεδόν ίδια με την τιμή μιας off road μηχανής.

Είμαστε σίγουροι ότι έχει περάσει από το μυαλό όλων σας πως γίνεται ένα όχημα που έχει μηχανή και ταξιδεύει με 100 χλμ/ώρα με μία απλή κίνηση, να κοστίζει το ίδιο με ένα όχημα που δεν κάνει τίποτα παρά μόνο όταν κάνεις πετάλι;

Πάμε να δώσουμε εξήγηση σε αυτό το ανεξήγητο μυστήριο!

Όταν αγοράζεις μία dirt bike, το μόνο που έχεις να επιλέξεις είναι την μετατόπιση του κινητήρα και το είδος της μηχανής (motocross, enduro κλπ.). Στην ουσία όποια μηχανή και να διαλέξεις, θα είναι mid-range. Αν θες να γίνεις top-class αναβάτης, θα πρέπει να ξοδέψεις ΠΟΛΛΑ παραπάνω χρήματα.

Στα ποδήλατα από την άλλη υπάρχουν πολλές περισσότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Πρώτα θα πρέπει να αποφασίσεις τι είδους ποδηλασία θέλεις να κάνεις, έπειτα το μέγεθος του ποδηλάτου και τέλος το επίπεδο κατασκευής. Ένα entry level mtb κοστίζει γύρω στα 300-400 ευρώ. Είναι ένα ποδήλατο που θα κρατήσει για μια ζωή αλλά θα είναι για πάντα entry level. Όσο ανεβαίνεις κατηγορία, τόσο ανεβαίνουν και τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψεις.

Επιπλέον θα πρέπει να ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά στην κάθε βιομηχανία!

Πόσο πιστεύετε ότι κοστίζουν οι μηχανές του Chad Reed και του Ken Roczen; Αν και οι τιμές τους δεν βρίσκονται κάπου δημόσια, σας διαβεβαιώνουμε ότι αποτελούνται από 6 ψηφία. Αυτές οι μηχανές κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γιατί; Όχι μόνο χρησιμοποιούν τα καλύτερα και πιο ακριβά υλικά για την κατασκευή τους, αλλά έχουν στην πλάτη τους και χιλιάδες ώρες ερευνών και δοκιμών που θα δώσουν στον αναβάτη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όλες οι μηχανές που θα βρείτε στα showrooms θα είναι entry level.

Αν πάλι θέλετε να αγοράσετε ένα top ποδήλατο, ένα με αμφιλεγόμενη τιμή περίπου ίδια με αυτήν μία 450αρας μηχανής, τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τον ίδιο εξοπλισμό με αυτόν που έχουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες. Ακούγεται περίεργο, όμως οι ποδηλάτες που αγωνίζονται στο Tour de France και στους Ολυμπιακούς αγώνες, χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο, ανάρτηση και τροχούς που μπορείτε να βρείτε στο τοπικό ποδηλατικό κατάστημα σας. Όλες οι ατέλειωτες ώρες ερευνών και τα ακριβά υλικά είναι διαθέσιμα στα χέρια του μέσου καταναλωτή.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε 😉

Previous Article

Πώς η Vanmoof ξεσκέπασε διεθνές κύκλωμα κλοπής ποδηλάτων, κατά λάθος! (VIDEO)

Next Article

4 χειμωνιάτικες ασκήσεις για ποδηλάτες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια