4 χειμωνιάτικες ασκήσεις για ποδηλάτες!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ασκήσεις για ποδηλάτες

Ή αλλιώς, πως θα παραμείνεις fit τους κρύους μήνες του χειμώνα

Μπορεί έξω να έχει κρύο ή να βρέχει αλλά αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσετε τις προπονήσεις σας! Πάντα υπάρχουν λύσεις για εσάς που πραγματικά δεν θέλετε να χάσετε τη φόρμα σας. Πάμε να δούμε μερικές προπονήσεις για ποδηλάτες που μπορείτε να κάνετε εύκολα μέσα στον χειμώνα.

 

Spinning Classes

ασκήσεις για ποδηλάτες
Τα spinning classes πραγματοποιούνται συνήθως σε γυμναστήρια και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μην αποχωριστείς το ποδήλατο τις μέρες που δεν μπορείς να κάνεις βόλτα λόγω καιρού. Το ποδήλατο είναι στατικό, τύπου πίστας. Η αντίσταση προέρχεται από τον μπροστινό τροχό και είναι ρυθμιζόμενη. Στα ειδικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται η ύπαρξη φρένου. Το μάθημα γίνεται υπό την επίβλεψη instructor και φυσικά με μουσική!
Θετικά: Είναι άσκηση υψηλής έντασης και από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις.
Αρνητικά: Λόγω του ότι η προπόνηση γίνεται σε στατικό ποδήλατο και στον ίδιο χώρο, μπορεί να βαρεθείτε γρήγορα.

Turbo sessions

ασκήσεις για ποδηλάτες
Η προπόνηση indoors σε προπονητήριο μπορεί να μοιάζει με το spinning αλλά δεν είναι spinning! Aπαιτεί να στήσετε το δικό σας ποδήλατο σε έναν smart trainer, μέσα στο σπίτι σας. Ένας smart trainer είναι ειδικά σχεδιασμένος για να κρατάει σταθερό το ποδήλατο σας και να παρέχει αντίσταση.
Θετικά: Δεν θα χρειαστεί ποτέ να σταματήσετε στην κίνηση της πόλης ή να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις κατηφόρες του βουνού. Ο δρόμος είναι κυριολεκτικά ανοιχτός για εσάς και θα ξοδέψετε περισσότερο χρόνο κάνοντας πετάλι.
Αρνητικά: Περίπου τα ίδια με του spinning αν προσθέσεις ότι μερικοί smart trainers είναι αρκετά θορυβώδεις.

Προπόνηση στο γυμναστήριο

ασκήσεις για ποδηλάτες
Τις μέρες που δεν θα μπορείτε να βγείτε έξω για ποδήλατο, πάτε στο γυμναστήριο. Προπονηθείτε με βάρη, με το ποδήλατο γυμναστικής και με κωπηλατικές ασκήσεις. Ολοκληρώστε ένα κύκλο ασκήσεων που θα αναπληρώσει την προπόνηση σας στο ποδήλατο.
Θετικά: Η προπόνηση στο γυμναστήριο θα σας βοηθήσει να γυμνάσετε μυϊκές ομάδες που δεν μπορείτε με το ποδήλατο.
Αρνητικά: Ας μη γελιόμαστε…Τίποτα δεν είναι καλύτερο από την προπόνηση με το ποδήλατο!

Προπόνηση “Weekend Warrior”

ασκήσεις για ποδηλάτες
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η μόνη επαφή σας με το ποδήλατο θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα. Την υπόλοιπη εβδομάδα θα κάνετε σαν να μην υπάρχει. Οι βόλτες μόνο τα πρωινά του Σαββατοκύριακου είναι ο τρόπος που προπονούνται πάρα πολλοί ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο.
Θετικά: Θα βρείτε πολλά περισσότερα άτομα για να σας κάνουν παρέα και φυσικά θα έχετε περισσότερο χρόνο και αντοχή.
Αρνητικά: Αν ο καιρός είναι άσχημος, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μη βγείτε για προπόνηση. Και αν μαζευτούν αρκετά Σαββατοκύριακα με άσχημο καιρό, μπορεί να καταλήξετε να μη κάνετε ποδήλατο για 1 μήνα.
Ένα είναι το μόνο σίγουρο… Αν αγαπάς το ποδήλατο, δεν μπορεί να σε σταματήσει ούτε το κρύο.

Previous Article

Γιατί ένα καινούριο MTB κοστίζει όσο μια off road μηχανη;

Next Article

Πώς το Strava αποκάλυψε τη θέση μυστικών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια