Η βελτίωση και η αύξηση των ποδηλατικών υποδομών οδήγησε σε 75% μείωση των συγκρούσεων.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike lane (3)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να χρειάζονται τεράστιες βελτιώσεις στις ποδηλατικές υποδομές τους ώστε να ενθαρρυνθούν περισσότεροι κάτοικοι προς την χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης. Κυρίως θα πρέπει να βελτιωθεί η ασφάλεια των αναβατών, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των πανεπιστημίων Rutgers και Virginia Tech.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Public Health.

«Οι θάνατοι από συγκρούσεις και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν είναι αναπόφευκτοι, αλλά μπορούν να μειωθούν, εφόσον γίνει χρήση των σωστών πολιτικών και ειδικότερα βελτίωση των υποδομών«, δήλωσε ο Ralph Buehler αναπληρωτής καθηγητής αστικών υποθέσεων και προγραμματισμού του Virginia Tech.

Η έρευνα δείχνει πως οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί στις Η.Π.Α είναι πολύ πιο υψηλοί σε σύγκριση με χώρες όπου υπάρχουν ανεπτυγμένες ποδηλατικές υποδομές όπως είναι η Γερμανία, η Δανία και η Ολλανδία.

bike lane (2)

Οι περισσότεροι δρόμοι της χώρας δεν διαθέτουν υποδομές ώστε να ενθαρρύνουν την ποδηλασία στον γενικό πληθυσμό. Επίσης, συχνά όποιες υποδομές υπάρχουν δεν συνδέονται σε κάποιο χρήσιμο δίκτυο, είναι κακοσυντηρημένες και λάθος σχεδιασμένες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως σε 10 πόλεις σε ολόκληρη την χώρα, οι πρόσφατη κατασκευή σωστών ποδηλατικών υποδομών έχει συμβάλει στην μείωση των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Οι προστατευόμενες λωρίδες κίνησης ποδηλάτων οι οποίες διαχωρίζονται από την κυκλοφορία με τσιμεντένια εμπόδια ή είναι υπερυψωμένες, φαίνεται να αυξάνουν την ασφάλεια στις μεγάλες κυκλφοριακές αρτηρίες των πόλεων.

Σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και η Μινεάπολις η έμφαση της κατασκευής και συντήρησης των ποδηλατικών υποδομών έχει μειώσει τα ατυχήματα κατά 75%!

bike lane (1)

«Περισσότερες και καλύτερες ποδηλατικές υποδομές που οδηγούν σε ασφαλέστερη χρήση του ποδηλάτου, μπορούν να ενθαρρύνουν τους Αμερικάνους να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και να βοηθήσουν στην αύξηση των χαμηλών επιπέδων φυσικής δραστηριότητας του πληθυσμού των Η.Π.Α«, δήλωσε ο Buehler.

Ελπίζουμε να δούμε και στην χώρα μας κάποια στιγμή μια σοβαρή προσπάθεια προώθησης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης με την κατασκευή -και συντήρηση- σωστών ποδηλατικών υποδομών οι οποίες θα έχουν ως κύριο μέλημα την ασφάλεια των αναβατών.

Previous Article

Γιατί δεν πρέπει να χάσετε το Παγκόσμιο Κύπελο ΧCO το σ/κ!

Next Article

Σωσθένεια Mountain Bike Race.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια