Σωσθένεια Mountain Bike Race.

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Στο Σέσκλο Μαγνησίας την Κυριακή 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ορεινής ποδηλασίας κατηγορίας OPEN (για όλους) απόστασης 25 χιλιομέτρων με υψομετρική διαφορά 878 μέτρων.

sostheneia mtb race 2017 (1)

Τα Σωσθένεια ξεκίνησαν το 2010 όταν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σέσκλου θέλησαν να διοργανώσουν ένα αθλητικό γεγονός το οποίο θα σύμβαλε στα αθλητικά δρώμενα του τόπο, με ένα διαφορετικό άθλημα από τα συνηθισμένα . Μπορεί η περιοχή του Σέσκλου να μην έχει ψηλά βουνά, δάση ή μεγάλα ποταμιά  παρόλα αυτά όμως τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της ορεινής ποδηλασίας, καθώς τα ποδήλατα είναι τόσο ικανά που μπορούν να πάνε πραγματικά παντού. Πέρα από το αγωνιστικό, ο συγκεκριμένος αγώνας είναι κάτι ξεχωριστό καθώς η περιοχή του Σέσκλου είναι ένας από τους σπουδαιότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης (7000 π.χ.). Οι συμμετέχοντες έχουν την δυναότητα να διασχίσουν με τα ποδήλατα τους μονοπάτια τα οποία υπάρχουν από τα προϊστορικά χρόνια!

Οι αγώνες Σωσθένεια έχουν καθιερωθεί ως ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός στη περιοχή της Μαγνησίας  από το 2010 έως και σήμερα. Έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής αλλά και έχουν αγαπηθεί από τους κατοίκους της. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε εδώ: Σωσθένεια ΜΤΒ Race.

Previous Article

Η βελτίωση και η αύξηση των ποδηλατικών υποδομών οδήγησε σε 75% μείωση των συγκρούσεων.

Next Article

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ΙΤΙ Epic 2017!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια