Σπαστό enduro ποδήλατο; Σοβαρά;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
pole evolink spasto enduro  (3)

pole evolink folded enduro mtbΠρόκειται για μια ιδέα από την Φιλανδική εταιρία Pole, που ενώ σίγουρα δεν είναι το πρώτο σπαστό ποδήλατο που βλέπουμε, είναι το πιο κατάλληλο για να βγει στα βουνά. Η ιδέα γεννήθηκε από έναν συνδυασμό ταλαιπωρίας στα αεροπλάνα, την έλλειψη ασφαλείας στις ποδηλατικές σχάρες των αυτοκινήτων, αλλά και από ένα γενικότερο κλίμα παραπόνων από αρκετούς ανθρώπους που δεν έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι τους για να φυλάσουν ένα κανονικό ποδήλατο.

Στο Pole Evolink -όπως λέγεται το ποδήλατο- με την αφαίρεση του μπροστά τροχού και το λύσιμο μιας βίδας στο πίσω τρίγωνο, το πίσω μέρος του ποδηλάτου μπορεί να διπλώσει πιάνοντας ουσιαστικά τον μισό χώρο.

Το Evolink βγαίνει σε 6 διαφορετικές εκδόσεις, με διαδρομή από 110mm έως 160mm και καλύπτει όλα τα είδη ποδηλασίας βουνού από το XC μέχρι και το Enduro. Μια γρήγορη ματιά στην γεωμετρία του μας κάνει να πιστεύουμε ότι όντως η εταιρία έχει ασχοληθεί και με την ποιότητα στο βουνό και όχι μόνο στο να παρουσιάσει ένα διπλωτό ποδήλατο βουνού. Με γωνία τιμονιού (head angle) στις 64,5 μοίρες, πρόκειται για ότι πιο επιθετικό κυκλοφορεί στην αγορά των 29″, ενώ εντύπωση ακόμη προκαλεί το πολύ μεγάλο wheelbase, στα 1284mm για το Μ.

Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, έρχεται με το DVO Diamond στα 160mm μπροστά, το RockShox Monarch Plus RC3 και μια μίξη περιφεριακών από RaceFace και Sram. Το συνολικό βάρος, παρά τον πρόσθετο σύνδεσμο δεν ξεπερνάει τα 14 κιλά -σύμφωνα με την εταιρία-.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Pole, εδώ: Pole Bicycles

Previous Article

Πρωτοποριακό backpack για commuters και πιο ασφαλείς μετακινήσεις.

Next Article

Ισπανικό περιοδικό προσφέρει εκτυπωμένα έργα τέχνης, με θέμα το σύγχρονο ποδήλατο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια