Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα από ποδήλατο! (+video)

Author: 1 σχόλιο Share:
free electric dwean hlektriko reyma

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε με μια ώρα ποδήλατο να τροφοδοτήσετε με ηλεκτρική ενέργεια όλο σας το σπίτι για 24 ώρες; Ακούγεται ενδιαφέρον έτσι;

Σύμφωνα με τον διευθύνoντα σύμβουλο της Living Essentials, Manoj Bhargava ο μισός περίπου πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση ή έχει πολύ περιορισμένη πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό αμέσως μεταφράζεται σε μια καθημερινότητα χωρίς φώτα, χωρίς ψυγείο, χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς κινητό, χωρίς τάμπλετ, χωρίς πιθανότητες να ξεφύγουν από την φτώχεια.


Μπορείς να κάνεις πετάλι, ώστε να φρυγανίσεις μια φέτα ψωμί;


Εδώ όμως είναι το σημείο που έρχεται το Free Electric το οποίο δίνει την δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, απεριόριστης ποσότητας και το πιο σημαντικό; Δίχως να μολύνει! Όλα αυτά είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν χάρη στον μηχανισμό ο οποίος παίρνει κίνηση από τα πετάλια (όπως συμβαίνει και σε ένα κανονικό ποδήλατο) και με την σειρά του μεταδίδει την κίνηση σε ένα βολάν το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια γεννήτρια. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται αποθηκεύεται σε μια μπαταρία. Η όλη κατασκευή είναι πολύ απλή στην συντήρηση της, δίχως να χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις και τα ανταλλακτικά που χρειάζονται, μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο.

Η αρχική διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος θα γίνει στα χωριά του Ούταρ Πραντές (Uttar Pradesh) μια πολιτεία στην βόρεια Ινδία. Ο Bhargava γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της συγκεκριμένης πολιτείας, ενώ αργότερα ξενιτεύτηκε με τους γονείς του στην Αμερική. Πιστεύει πως με την συγκεκριμένη εφεύρεση θα μπορέσει να βοηθήσει αρκετές οικογένειες ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως για να σωθεί ο κόσμος θα πρέπει να δημιουργηθούν και να εφαρμοστούν λύσεις σε μερικά βασικά παγκόσμια προβλήματα όπως είναι το πόσιμο νερό, η φτηνή ενέργεια και η καλή υγεία.

Previous Article

Κυριακή 15 Μαΐου, συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική ποδηλατοπορεία!

Next Article

Tour of California 2016, ποιοι θα συμμετέχουν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια