Ξέρεις πως θα κάνεις την ανάγκη σου, αν βρεθείς μέσα σε ένα Grand Tour;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bike pee  (31)

Είναι η εποχή που ξεκινάνε τα Classics και σε λίγο θα ξεκινήσουν και τα Grand Tour. Τις περισσότερες φορές οι αθλητές καλούνται να καλύψουν αποστάσεις μεγαλύτερες των 120 χιλιομέτρων σε μια ημέρα, με τον ανταγωνισμό να είναι τόσο υψηλός που αν κάποιος σταματήσει έστω και για 10 δευτερόλεπτα θα μείνει πολύ πίσω και δεν θα μπορέσει να καλύψει ποτέ την χαμένη απόσταση.

Μεγάλα βουνά, πλακόστρωτα, ατελείωτοι «φιδίσιοι» κατηφορικοί δρόμοι όλα με το χρονόμετρο να τρέχει και τον ανταγωνισμό να ψάχνει ευκαιρία να βγει μπροστά. Με τόσες ώρες που περνάνε πάνω στο ποδήλατο, δίχως να μπορούν να σταματήσουν, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως και πότε κάνουν την ανάγκη τους;

Με τόσα υγρά που καταναλώνουν κατά την διάρκεια κάθε αγώνα είναι απολύτως φυσιολογικό να τους έρθει η ανάγκη για οιύρηση και είναι κάτι το οποίο δεν μπορούν να το αγνοήσουν καθώς χάνουν σε επιδόσεις. Τι γίνεται όμως όταν είσαι μέσα σε ένα τεράστιο γκρουπ, με περισσότερους από 200 αναβάτες και πηγαίνεις με τουλάχιστον 35 χιλιόμετρα την ώρα;

Στα Grand Tour, αλλά και στους υπόλοιπους μεγάλους αγώνες ο αναβάτης που ηγείται είναι «βασιλιάς». Αν του έρθει η ανάγκη, μπορεί να επικαλεστεί διάλειμμα για τουαλέτα όποτε επιθυμεί. Όταν συμβαίνει αυτό, πρόκειται για μια πραγματική «όαση» για τους αναβάτες. Το πελοτόν μειώνει πολύ την ταχύτητα του και όσοι χρειάζεται να κάνουν την ανάγκη τους βγαίνουν στην άκρη του δρόμου. Έπειτα συνεργάζονται όλοι μαζί για να επιστρέψουν στο πελοτόν.

Εναλλακτικά οι αναβάτες μπορούν να σπριντάρουν μπροστά από το πελοτόν, να σταματήσουν για την ανάγκη τους και όταν θα τους προλάβει το πελοτόν να ξαναμπούν.

road bike pee (2)Αν δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάλειμμα, τότε οι ομάδες συγκεντρώνονται και σπρώχνουν τον αθλητή που πρέπει να κάνει την ανάγκη του ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσουν και χάσουν χρόνο. Καλά καταλάβατε, την ανάγκη του ο αθλητής σε αυτή την περίπτωση την κάνει πάνω από το ποδήλατο. Καθώς είναι αδύνατο κάποιος να πεταλάρει και να ουρεί ταυτόχρονα, οι συναθλητές του συνεχίζουν το πετάλι και σπρώχνουν ο ένας τον άλλον. Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για την ανάγκη του ο αθλητής, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του οπτικού πεδίου των θεατών καθώς υπάρχει πρόστιμο από την διοργανώτρια αρχή, ενώ θα χάσει και αρκετό χρόνο και ενέργεια μέχρι να προλάβει το γκρουπ που θα έχει φύγει αρκετά μπροστά.

road bike peeΤις περισσότερες φορές είναι προτιμότερο να κάνουν την ανάγκη τους πάνω από το ποδήλατο, παρά να σταματήσουν καθώς και χρόνο περισσότερο χάνουν αλλά και ενέργεια πολλή ξοδεύουν.

Εάν λοιπόν βρεθείτε σε κάποιον αγώνα και σας έρθει η ανάγκη να ουρήσετε, το πιο αποτελεσματικό σημείο για να το κάνετε, είναι οι κατηφόρες. Εξοικειωθείτε δοκιμάζοντας το στις προπονήσεις σας. Αυτό που ΔΕΝ θα πρέπει να κάνετε ποτέ είναι να σταματήσετε να καταναλώνετε υγρά διότι μπορεί να αποφύγετε την ανάγκη για ούρηση, αλλά θα έρθετε αντιμέτωποι με άλλα προβλήματα όπως είναι η αφυδάτωση.

Όσον αφορά τις προπονήσεις σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από όλα αυτά. Μπορείτε να σταματήσετε και να κάνετε την ανάγκη σας στην άκρη του δρόμου! Έχετε δοκιμάσει να ουρήσετε πάνω από το ποδήλατο;

Previous Article

39ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας- Ένας αγώνας, μια παράδοση!

Next Article

Τυφλό κορίτσι κάνει ποδήλατο και το διασκεδάζει όσο τίποτα! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια