Η.Π.Α, αρκούδα Grizzly σκοτώνει ποδηλάτη.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
grizzly bear

38χρονος ποδηλάτης βουνού βρήκε τραγικό θάνατο από αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Glacier στην Μοντάνα.

Ο Brad Treat και ακόμη ένας αναβάτης ποδηλατούσαν στην περιοχή των Half Moon Lakes το απόγευμα της Τετάρτη και άθελα τους τρόμαξαν μια αρκούδα Grizzly η οποία και τους επιτέθηκε. Κατά την επίθεση έριξε τον Treat από το ποδήλατο του και αμέσως ο άλλος αναβάτης έτρεξε ώστε να φέρει βοήθεια.

Το άψυχο σώμα του Treat βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, αλλά η αρκούδα δεν μπόρεσε να εντοπιστεί από τις αρχές, ενώ παράλληλα έχει απαγορευτεί η πρόσβαση του κοινού στο Εθνικό Πάρκο.

Ο Treat ήταν αρμόδιος επιβολής του νόμου για την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Οι αρκούδες Grizzly είναι απειλούμενο είδος στην περιοχή από το 1970, αλλά όσο πληθαίνουν σε αριθμό αυξάνονται και οι επιθέσεις προς τους ανθρώπους. Πριν από αυτή την επίθεση υπήρχαν 10 ακόμη θάνατοι ανθρώπων από αρκούδες στο Εθνικό Πάρκο από το 1910. Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση είχε γίνει το 1998 όπου 3 αρκούδες επιτέθηκαν και έφαγαν μερικώς έναν εργαζόμενο του Εθνικού Πάρκου ο οποίος έκανε πεζοπορία.

Στις πιο γνωστές υποθέσεις επιθέσεων σε ανθρώπους είναι ο θάνατος 2 ανθρώπων το 1967 σε δύο διαφορετικά μέρη του Πάρκου.

Previous Article

Γίνονται τα μονοπάτια ευκολότερα, ή… (video)

Next Article

Θα γίνει το Χ.Κ. Βασιλίτσας το πρώτο Ελληνικό Bike Park;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια