Η Λέσβος στο Παγκόσμιο Καλεντάρι της ορεινής ποδηλασίας!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Lesvos Molyvos URBAN MTB Race

6ο  Lesvos – Molyvos URBAN MTB Race

4 – 9 Ιουνίου 2019

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ανακοινώνει δύο πολύ μεγάλους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB STAGE RACE S1 και LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB XCO RACE C1 που θα πραγματοποιηθούν στον  Μόλυβο και στην ευρύτερη περιοχή από τις 4 ως της 9 Ιουνίου 2019 και αποτελούν μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το 6ο Molyvos Urban MTB εντάσσεται και φέτος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI, ανεβάζοντας τον πήχη σε κατηγορία αγώνων επιπέδου S1 και C1 τοποθετώντας την Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη ορεινής ποδηλασίας: http://www.uci.ch/mountain-bike/calendar

Στις 4-7 Ιουνίου 2019 θα γίνει ο αγώνας, LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB STAGE RACE S1 ο οποίος περιλαμβάνει 4 αγωνιστικές ημέρες με αγωνίσματα XCT, XCM, XCP, XCC τα οποία και θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή της Β. Λέσβου Μόλυβο, Πέτρα, Στύψη, Λαφιώνα, Πετρί, Βαφειό, κλπ.

Στις 9 Ιουνίου 2019 θα γίνει ο κλασσικός αγώνας, LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB XCO RACE C1 στα γραφικά  πλακόστρωτα του παραδοσιακού οικισμού και της γύρω περιοχής του Μολύβου. Παράλληλα με τους διεθνείς, θα διεξαχθούν και οι καθιερωμένοι αγώνες MOLYVOS URBAN MTB OPEN και KIDS, όπως κάθε χρόνο, για τους υπόλοιπους ποδηλάτες και τους μικρούς μας φίλους.

Η διοργάνωση που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά έχει σαν στόχο να προωθήσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική ομορφιά του τουριστικού προορισμού της Λέσβου, καθώς και να αναδείξει το ξεχωριστό Ολυμπιακό Άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας “Cross Country MTB”.

Στους διεθνείς αγώνες συμμετέχουν οι καλύτεροι ποδηλάτες εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο με σκοπό την συγκέντρωση βαθμών για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Από τον Μάιο του 2018, oι βαθμολογίες των αθλητών οδηγούν στην τελική κατάταξη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Οι αγώνες τάξης S1 και C1 δίνουν αρκετούς βαθμούς στους συμμετέχοντες και η διοργάνωση 2 αγώνων για μία συνολικά εβδομάδα θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο στους αθλητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, για να προσέλθουν και να αγωνισθούν.

Οι εγγραφές με ειδικές προνομιακές προσφορές για τον πρώτο μήνα θα ανοίξουν στις 20 Δεκεμβρίου 2018, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.molyvosmtb.com όπου συνεχώς θα εμπλουτίζεται με πληροφορίες για την διοργάνωση, με προσφορά ειδικών πακέτων διαμονής κλπ.

Previous Article

Ηλεκτρικά πατίνια! Θετική ή αρνητική εξέλιξη για τους αστικούς ποδηλάτες;

Next Article

Στολίστε ποδηλατικά το σπίτι σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια