Ο Ζαφείρης Βολικάκης αλλάζει αγωνίσματα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
2

Ακούσαμε πως ο Ζαφείρης Βολικάκης ετοιμάζει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και αναρωτηθήκαμε ποιο θα είναι αυτό. Η αλλαγή στα αγωνίσματα της ποδηλασίας πίστας δεν είναι απλή υπόθεση, οπότε του ζητήσαμε να μας εξηγήσει. Μια μίνι συνέντευξη με τον Έλληνα πρωταθλητή μας λύνει τις απορίες.

Ζαφείρη, έλειψες αρκετό καιρό από τις σελίδες του sela.gr; Τι έκανες τους τελευταίους μήνες;

Ναι… έλειψα αρκετό καιρό από το sela.gr, είχα πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα και προπονήσεων αλλά και επαγγελματικά!

Μάθαμε πολύ πρόσφατα ότι αλλάζεις αγωνίσματα στην πίστα…Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

Ναι, άλλαξα τα αγωνίσματα μου πριν από δύο μήνες.. Η χρονιά αυτή είναι εντελώς μεταβατική για εμένα γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο ένας αθλητής σπρίντερ να το γυρίσει σε αγωνίσματα ημιαντοχής και αντοχής! Ήταν μεγάλη απόφαση γιατί και ηλικιακά μεγαλώνουμε, αλλά ήθελα να γνωρίσω και αυτή την πλευρά στο κομμάτι της ποδηλασίας πίστας! Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ στα καινούρια μου πλέον αγωνίσματα και με κορύφωση και μεγαλύτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Γιατί αποφάσισες αυτή την αλλαγή; Το είχες σκεφτεί να το κάνεις και παλιότερα; Τι άλλαξε;

Παλιότερα δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο, ούτε καν μου περνούσε από το μυαλό, αλλά πλέον στα αγωνίσματα ταχύτητας έχει ανεβεί πάρα πολύ το επίπεδο στο εξωτερικό σε σχέση με εμάς κι ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι στα αγωνίσματα ταχύτητας για να βγάλεις σωστά την προπόνηση χρειάζονται αθλητές και προπονητής να επιβλέπει, πράγμα το οποίο στην Ελλάδα δεν είναι εφικτό από την ομοσπονδία μας λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σε αντίθεση με τα καινούρια αγωνίσματα που άλλαξα, έχω την δυνατότητα να κάνω μόνος μου στον δρόμο προπόνηση, να κάνω στην πόλη μου προπόνηση, πράγμα που στις ταχύτητες έπρεπε να είμαστε στην πίστα.. Ακόμη, με επηρέασε και ο αδερφός μου, που άλλαξε και αυτός τα αγωνίσματα του, συν ότι έχει μπει το Μάντισον ως Ολυμπιακό αγώνισμα και θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε μαζί το συγκεκριμένο αγώνισμα!


Μάθε τα πάντα για τα αγωνίσματα της ποδηλασίας πίστας.


Είναι το Τόκυο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 ένας εφικτός στόχος για σένα;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο το 2020 για εμένα είναι κάτι το οποίο θα κυνηγήσω και είναι και ο μεγαλύτερος στόχος μου. Υπάρχουν βέβαια πολλοί παράγοντες που θα το κρίνουν αυτό, πρώτα απ’όλα η στήριξη από την ομοσπονδία μου ώστε να με στείλουν έξω σε διεθνείς αγώνες για την συλλογή βαθμών για να μπορώ να πάρω τις απαραίτητες προκρίσεις. Και υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες σχετικοί με αυτά όλα!

1
Η νίκη στο πρόσφατο Grand Prix σου τόνωσε την αυτοπεποίθηση; Πες μας λίγα λόγια για τον αγώνα που έκανες… 

Ο αγώνας του Grand Prix, στο αγώνισμα του Εlimination ήταν κάτι που δεν ήξερα πως θα εξελιχθεί γιατί ήταν ο πρώτος μου αγώνας στην πίστα στα καινούρια μου αγωνίσματα.. Παρ’όλα αυτά κέρδισα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και είναι ακόμα πολύ αρχή!

Ως παντρεμένος πια τι θα έλεγες; Ο γάμος σου κερδίζει δευτερόλεπτα ή…όχι;

Με το γάμο μου δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Ήμουν αρκετά χρόνια πριν παντρευτώ με την γυναίκα μου, οπότε δεν έχει να αλλάξει κάτι! Είναι το ίδιο!

 

 

Previous Article

Θα ασφαλίζατε το ποδήλατο σας με αυτό το zip-tie; (video)

Next Article

What the hell is a Chuckanut*?… (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια