Ο Chris Froome έχασε 10 κιλά και κέρδισε το Tour de France!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cover

Την περασμένη Κυριακή ο Froome κέρδισε για τρίτη φορά το Tour de France. Χρειάζονται πολλά για να κερδίσει κανείς το Tour de France μεταξύ αυτών καλά γονίδια, μια πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλο προϋπολογισμό, τα καλύτερα ποδήλατα και εξαρτήματα, ηθική υποστήριξη, παρακίνηση και σωστή νοοτροπία.

Όταν ο Chris Froome έγινε επαγγελματίας ποδηλάτης το 2007, σε ηλικία 22 ετών, ζύγιζε 76 κιλά. Τώρα στα 31 του δηλώνει ότι ζυγίζει 66 (το 2014 στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι είναι 66 κιλά). Η απώλεια αυτή των δέκα κιλών τον βοήθησε αρκετά, ιδιαίτερα στις επιδόσεις του στο βουνό. Η δύναμη προς το βάρος είναι μια βασική μέτρηση που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την απόδοση ενός αθλητή. Είναι περίπου 6.25 W/kg το ιδανικό και το όνειρο για κάθε ποδηλάτη. Ο Froome έχει καταφέρει να αυξήσει την ισχύ του βάρους του κατά 10%.

1 photo

Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής αγωνιστική του καριέρας ο Froome είχε σχετικά μέτριες επιδόσεις. Η καλύτερη του στιγμή ήρθε στο πέμπτο έτος του ως επαγγελματίας, στο τέλος της σεζόν 2011 στον Γύρο της Ισπανίας, όπου τερμάτισε δεύτερος στη γενική κατηγορία και κέρδισε ένα ετάπ. Μέχρι τότε, o Froome δεν ήταν γνωστός, από το 2011 όμως το όνομα Chris Froome έχει καταφέρει να απασχολήσει πολλές φορές τους λάτρες του αθλήματος!

Ο Froome έχει 88,2 VO2 όταν ο γενικός πληθυσμός έχει μέγιστο VO2 από 35 έως 40. Ο Froome είναι κοντά στα ανώτατα όρια για την μέγιστη απόδοση οξυγόνου (VO2) σε ανθρώπους.

2 photo

Στα χρόνια που προηγήθηκαν μαζί με όλες αυτές τις αξιόλογες επιδόσεις του ο Froome έκανε αρκετές προσπάθειες για να χάσει επιπλέον βάρος. Σε μια συνέντευξή του το 2014 είπε ότι “Γνώριζα για το πρόβλημα που είχα με το βάρος μου και προσπάθησα να το δω σαν πλεονέκτημα και να το κάνω να δουλέψει υπέρ μου. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να πάω πιο κάτω από τα 69 κιλά… κι όμως τώρα είμαι τρία κιλά κάτω. Η διαφορά είναι τεράστια!”.

Όταν κέρδισε το πρώτο του Tour de France ήταν ήδη κάτω από το ιδανικό βάρος. Παρόλα αυτά ο Froome έχει τρεις νίκες στο μεγαλύτερο αγώνα ποδήλατου στον κόσμο και κερδίζει τουλάχιστον  5 εκατομμύρια ετησίως.

3 photo

Όταν το Men’s Health ρώτησε τον Froome εάν είναι εύκολο να διατηρείται σε αυτή τη φόρμα, ο ίδιος απάντησε “ Όχι είναι πολύ δύσκολο να σκέφτεσαι πάντα πόσο ποιοτικά είναι αυτά που τρως και πόσο θα ωφελήσουν το σώμα σου. Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή γυμναζόμαστε καθημερινά 6 ώρες μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε γιατί θα το κάψουμε. Πράγμα το οποίο δεν ισχύει, καθώς πρέπει να προσέξεις τι θα φας και πως αυτό θα ωφελήσει το σώμα σου!”.

Previous Article

Τι θα πρέπει να ελέγξετε στο ποδήλατο δρόμου σας, πριν από κάποιο ποδηλατικό event!

Next Article

Είσαι του βουνού; Σκέφτηκες ποτέ τι θα μπορούσες να μάθεις από έναν «δρομίσιο»;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια