Τι θα πρέπει να ελέγξετε στο ποδήλατο δρόμου σας, πριν από κάποιο ποδηλατικό event!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
modernroadcycling (1)

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να συμμετέχουμε σε κάποιο ποδηλατικό event, είτε είναι μια μεγάλη βόλτα, είτε μια μαζική προπόνηση, είτε ένα Gran Fondo. Για να απολαύσουμε όμως αυτή την έξοδο μας, θα πρέπει εκτός από εμάς, να βρίσκεται και το ποδήλατο σε πολύ καλή κατάσταση. Γι’ αυτόν τον λόγο θα δούμε 4 βασικά σημεία που θα πρέπει να ελέγξετε πριν πάτε στην γραμμή της εκκίνησης!

Ελαστικά. Τα λάστιχα είναι το μοναδικό σημείο επαφής του ποδηλάτου με το οδόστρωμα και θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Να μην έχουν ρωγμές, να μην έχουν μεγάλη φθορά και φυσικά να μην φαίνονται τα λινά. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως τα ελαστικά σας βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αν δεν είστε απολύτως σίγουροι ρωτήστε τον ποδηλατά σας! Δεν θα θέλατε να σκιστεί κάποιο λάστιχο ενώ βρίσκεστε σε κάποιον κατήφορο, σωστά;


Φθορά ελαστικών στο ποδήλατο δρόμου. Τι θα πρέπει να προσέχετε.


Φρένα. Όσες ανηφόρες και αν υπάρχουν στο event που θα συμμετέχετε, άλλες τόσες θα είναι και οι κατηφόρες. Βεβαιωθείτε πως τα φρένα σας βρίσκονται σε καλή λειτουργική κατάσταση και πως τα τακάκια έχουν αρκετό «ψωμί» ακόμη.

road bike (2)

Τροχοί. Αν οι τροχοί σας χρειάζονται ακτινολόγηση και εφάπτονται με τα τακάκια όταν τους γυρνάτε, πέρα από την ενέργεια που σας «κλέβουν» γίνονται και επικίνδυνοι κατά το φρενάρισμα καθώς δεν έχουν ομοιόμορφη απόδοση κατά την περιστροφή τους. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως οι τροχοί σας είναι «ίσιοι» και πως γυρνάνε γλυκά ώστε να ανεβάσετε τον δείκτη διασκέδασης και απόλαυσης στα ύψη! Αν όχι, ο ποδηλατάς σας είναι αυτός που μπορεί να σας βοηθήσει!


Πόσα γνωρίζετε για την αλυσίδα του ποδηλάτου;


Μετάδοση. Η μετάδοση του ποδηλάτου (γρανάζια μπροστά, γρανάζια πίσω, αλυσίδα) είναι αυτά που σας επιτρέπουν να κινείστε. Καθαρίστε τα με προσοχή, λαδώστε και ελέγξτε αν όλα δείχνουν σε καλή κατάσταση. Αλλάξτε μερικές ταχύτητες να δείτε αν είναι αστραπιαίες και ήσυχες οι αλλαγές. Η σωστή λίπανση της μετάδοσης αποτρέπει τους ενοχλητικούς θορύβους, ενώ παράλληλα αυξάνει και την απόδοση την δική σας αλλά και του ποδηλάτου.

Previous Article

Έχεις δει την πίστα BMX των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο; (video)

Next Article

Ο Chris Froome έχασε 10 κιλά και κέρδισε το Tour de France!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια