Έχεις δει την πίστα BMX των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο; (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
daaXbiVV.0.0

Το BMX ως Ολυμπιακό άθλημα είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό και συναρπαστικό γεγονός. Ειδικά τώρα που θα συμμετέχουν οι καλύτεροι του κόσμου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Liam Phillips και Kyle Evans σίγουρα το θέαμα θα είναι μοναδικό.

Ας δούμε όμως πως είναι η διαδρομή ΒΜΧ των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο.

Ράμπα εκκίνησης. Αρκετή κλίση ώστε οι αναβάτες να αποκτήσουν την ταχύτητα που απαιτείται ώστε να διατηρήσουν την ροή τους και να «βγάλουν» με άνεση τα άλματα για το υπόλοιπο του αγώνα. Η υψομετρική διαφορά από την πύλη είναι 8 μέτρα.

Πρώτο κομμάτι. Μετά την ράμπα εκκίνησης οι αθλητές έρχονται αντιμέτωποι με ένα μικρό step-up -ένας μικρός λόφος που ακολουθείται από έναν μεγαλύτερο, έπειτα ένα διπλό άλμα και ένα δεύτερο step-up πριν το πρώτο μεγάλο berm.

Δεύτερο κομμάτι. Ακριβώς μετά το berm οι άντρες ακολουθούν το δεξί μέρος της διαδρομής όπου έρχονται αντιμέτωποι με δύο διπλά άλματα, ένα step-down και ένα πάρα πολύ μεγάλο διπλό άλμα του οποίου η προσγείωση καταλήγει στο δεύτερο μεγάλο berm. Οι γυναίκες σε αυτό το κομμάτι καθώς βγαίνουν από την πρώτη στροφή κατευθύνονται αριστερά όπου υπάρχουν μικρότερα διπλά άλματα μέχρι το δεύτερο berm.

Τρίτο κομμάτι. Ακριβώς στην έξοδο του 2ου berm υπάρχει ένα διπλό άλμα πριν ακολουθήσει μια σειρά από rollers και το 3ο μεγάλο berm.

Τελικό κομμάτι. Στο τελικό κομμάτι υπάρχει μια σειρά από rollers η οποία φτάνει μέχρι σχεδόν την γραμμή τερματισμού.

Το μέγεθος της διαδρομής για τους άντρες είναι 400 μέτρα, ενώ για τις γυναίκες 372 μέτρα.

Previous Article

Champions’ Blog-Η εμπειρία του Ζαφείρη Βολικάκη στο Grand Prix c1 της Ιταλίας!

Next Article

Τι θα πρέπει να ελέγξετε στο ποδήλατο δρόμου σας, πριν από κάποιο ποδηλατικό event!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια