Ακόμη και τα τα e-bikes προσφέρουν πολλά στην υγεία!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
e bike blur city bike commute

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι βλέπουν τα e-bikes με μισό μάτι, ως κάτι «εναλλακτικό» των συμβατικών ποδηλάτων παρέχοντας όμως στον αναβάτη μικρότερα ποσοστά εκγύμνασης. Όσοι όμως έχουν e-bike υποστηρίζουν πως τα e-bikes έχουν ανοίξει τον κόσμο της ποδηλασίας σε άτομα τα οποία μέχρι στιγμής ούτε το σκεφτόντουσαν να ανέβουν σε ποδήλατο δίνοντας την δυνατότητα σε πολύ μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου να αρχίσει να γυμνάζεται. Εδώ έρχεται μια νέα μελέτη η οποία επιβεβαιώνει πως ακόμη και η χρήση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο με 20 εθελοντές οι οποίοι ασκούνταν τακτικά αλλά ως μεταφορικό μέσο είχαν το αυτοκίνητο.

Για περίοδο ενός μήνα είχαν εντολή να μετακινούνται με ηλεκτρικό ποδήλατο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, με ελάχιστη χρήση τα 40 λεπτά. Όσο βρίσκονταν επάνω στα ποδήλατα φορούσαν παλμογράφο και κατέγραφαν τα στατιστικά με την βοήθεια ενός GPS, ενώ μπορούσαν να ακολουθήσουν ότι ρυθμό και ένταση ήθελαν. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τα GPS η μέση ταχύτητα των συμμετεχόντων ήταν τα 20 χλμ ώρα.

Μετά την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων όλοι οι εθελοντές πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις. Όταν έγινε σύγκριση των αποτελεσμάτων με τις αρχικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως η καρδιαγγειακή υγεία των εθελοντών είχε σημαντική βελτίωση. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε αύξηση της αερόβιας ικανότητας αλλά και καλύτερη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: Pedelecs as a physically active transportation mode.

Πιστεύετε πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα βοηθούν στην βελτίωση της υγείας ή όχι;

Previous Article

Tour de France: Ο Thomas De Gendt κερδίζει το 12ο ετάπ στο Mont Ventoux!

Next Article

Rocky Mountain Element 2017. Ένα XC ποδήλατο με trail καρδιά!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια