10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2017 – Θεσσαλονίκη.

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Την Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 10η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος έχουν οργανωθεί διάφορες τοπικές δράσεις από ποδηλατικούς συλλόγους ή φίλους των ποδηλάτων οι οποίοι διεκδικούν σωστές και ασφαλής ποδηλατικές υποδομές, ποδηλατική παιδεία, συνδυασμένη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οδική ασφάλεια και πάνω από όλα σεβασμό. 

Για να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα θα πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το ζητήσουμε και η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία είναι ένα μέσο το οποίο μπορεί να δείξει πόσο δυναμικά έχει μπει το ποδήλατο στην ζωή μας. Το ποδήλατο δεν είναι είδος πολυτέλειας, αλλά ένα μέσο διευκόλυνσης της καθημερινότητας, ένα μέσο μετακίνησης, ένα μέσο ευχαρίστησης.

10h panellhnia podhlatoporeia thessaloniki

Οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδος, διεκδικούμε μέσω της Πανελλήνιας ποδηλατοπορείας ένα Εθνικό Σχέδιο για την Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις.

Για την Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του πλήθους θα πραγματοποιηθεί στην Εγνατία στο ύψος της Αριστοτέλους -στο άγαλμα του Βενιζέλου- στις 17:00.

Τα αιτήματα που υπάρχουν προς τον δήμο και το κράτος είναι: 

  • Κατασκευή μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου.
  • Συντήρηση και αστυνόμευση υπάρχοντος δικτύου ποδηλατολωρίδων.
  • Άμεση λύση στις παράνομες και επικίνδυνες ποδηλατολωρίδες της παραλιακής.
  • Δημιουργία κατάλληλων και φυλασσόμενος θέσεων στάθμευσης σε σχολεία, εμπορικά κέντρα, πλατείες κτλ.
  • Προώθηση της συνδυασμένης μετακίνησης του ποδηλάτη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την οργάνωση της Πανελλήνιας Ποδηλατοπορείας 2017 για την πόλη της Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ).

Previous Article

Elliot Smith – Το αγόρι με το νόμισμα… (video)

Next Article

To ποδήλατο του Vincenzo Nibali έχει πραγματικό χρυσάφι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια