Τα 10 καλύτερα βιβλία που σχετίζονται με την ποδηλασία!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
IMG_3320-1024x768

Έχετε χρόνο για διάβασμα; Ωραία…Ψάξαμε και σας προτείνουμε τα 10 καλύτερα βιβλία που σχετίζονται με την ποδηλασία.

1) The Secret Race, από τους Tyler Hamilton και Daniel Coyle

tyler-hamilton-the-secret-race-cover

Το συναρπαστικό αποτέλεσμα των συναντήσεων, του Tyler Hamilton-του ανθρώπου του οποίου η κατάθεση κατακρήμνισε την καθυστερημένη πτώση του Lance Armstrong- με τον εξαίρετο συγγραφέα Daniel Coyle. Ο τελικός απολογισμός μιας θλιβερής συνωμοσίας που σημάδεψε ένα άθλημα. Βραβευμένο ανάγνωσμα!

2) On the Road Bike, από τον Ned Boulting

Ned Boulting On The Road Bike

Ο πρόσχαρος συμπαρουσιαστής του Tour de France για το ITV4 προχωρά στην αναζήτηση της «ποδηλατικής ψυχής ενός έθνους» καθώς γνωρίζει τους χαρακτήρες πίσω από μια μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας εμμονή με ταπεινές ρίζες όπως η ποδηλασία δρόμου.

3) Wide-Eyed and Legless, από τον Jeff Connor

Wide_Eyed_And_Legless_Jeff_Conor

Πολύ πριν τον Armstrong ή τις παχουλές χορηγίες της Sky, με τα ελάχιστα κέρδη, υπήρξε μια Βρετανική ομάδα, η ANC Halfords, η οποία αγωνίστηκε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες στο Tour de France του 1987. Ο Connor, ακολούθησε κάθε πεταλιά.

4) The Rider, από τον Tim Krabbe

4326196884_8a71d5cdd8_o

Σε ένα ιδιοσυγκρασιακό κλασικό βιβλίο αθλητικής λογοτεχνίας το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1978 στα Ολλανδικά, ο αναβάτης περιγράφει τις σκοτεινές αναμετρήσεις, τον πόνο, τον ανταγωνισμό και τη δόξα που περιλαμβάνονται σε έναν φανταστικό αγώνα, 150 χιλιομέτρων μέσα σε 150 συγκλονιστικές σελίδες.

5) . Land of Second Chances, από τον Tim Lewis

9586187679_37fcbdae69_h

Η απίθανη ιστορία από δύο πρώην επαγγελματίες των ΗΠΑ οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ρουάντα με το όραμα δημιουργίας της πρώτης επαγγελματικής ποδηλατικής ομάδας της Αφρικής. Μετά τα ενθαρρυντικά πρώτα στοιχεία από μια χώρα γεμάτη φυσικούς αθλητές η αναζήτησή τους είχε περισσότερα σκαμπανεβάσματα και από την διαδρομή των Πυρηναίων στο Tour de France.

6) The Rules, από The Velominati

10971818-1403861331-157268

Μια τετράδα από κορυφαίους σνομπ της ποδηλασίας επισημοποιούν τους «κανόνες» (The Rules) για τους μη διαφωτισμένους αναβάτες στην ιστοσελίδα της Velominati. Καλύπτουν τα πάντα από τις ετικέτες των ποδηλατικών jerseys μέχρι και την κουλτούρα γύρω από τα ύψη των γραμμών μαυρίσματος, παρακαλώντας (τους αναγνώστες) να τους σπάσουν (τους κανόνες).

7) Seven Deadly Sins, από τον David Walsh

cvr9781471127540_9781471127540_hr

Ο δημοσιογράφος των Sunday Times, εξιστορεί την επιμονή γύρω από την καριέρα του και το πως «έφαγε» την ζωή του στο κυνήγι της ιστορίας του Lance Armstrong που ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Πλέον ανανεωμένη, με την αντίδραση του συγγραφέα με τα τελευταία γεγονότα στην αποκάλυψη του Armstrong, συμπεριλαμβανομένης και της εξομολόγησής του στην Oprah.

8) Racing Hard, από τον William Fotheringham

71xJxX8-etL

Το βιβλίο του πρύτανη της βρετανικής ποδηλασίας περιλαμβάνει ρεπορτάζ από την κορυφή της μεταμόρφωσης ενός αθλήματος που αλλάζει συνεχώς, την επικαιρότητα και τον σχολιασμό για τους θριάμβους, τις τραγωδίες και – αναπόφευκτα – τα σκάνδαλα τα οποία έχουν σημαδέψει το άθλημα που αγαπάει.

9) Domestique, από τον Charly Wegelius

91AYqF8p1iL._SL1500_

Λίγοι αναβάτες έχουν εκφράσει καλύτερα τον φυσικό και ψυχικό πόνο της ζωής που προέρχεται από τη συμμετοχή σ’ένα Grand Tour. Ένα αναπάντεχο ανάγνωσμα και με σημεία δύσκολα να διαβαστούν, από έναν Βρετανό αναβάτη ο οποίος ποτέ δεν κέρδισε κάποιον αγώνα αλλά πίεσε τον εαυτό του μέχρι την καταστροφή.

10) Racing Through the Dark, από τον David Millar

cvr9781451682687_9781451682687_hr

Ο Άγγλος αναβάτης που βρέθηκε ντοπαρισμένος και επέστρεψε μετά τον αποκλεισμό του, για να ηγηθεί σε εκστρατείες για καθαρή ποδηλασία, προσφέρει μια σαφή και υψηλής πιστότητας διήγηση για την ζωή του σε ένα προβληματικό peloton.

Previous Article

H πιο τρελή urban downhill διαδρομή που έχετε δει! (video)

Next Article

How To-Πως να πλύνεις το ποδήλατό σου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια