Μην χάσετε το 1o Freeride-Enduro MTB Κισσάβου, Amanita Trail στις 17-18 Ιουνίου.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Kissavos

O Κίσσαβος είναι ένα από τα ψηλότερα Ελληνικά βουνά και βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Λάρισας, νότια των Τεμπών και του Πηνειού και απέναντι από τον Όλυμπο. Αποτελεί γεωλογική συνέχεια του Ολύμπου, από τον οποίο χωρίζεται λόγω της κοιλάδας των Τεμπών.  Η κορυφή του Κίσσαβου (Προφήτης Ηλίας) είναι στα 1.978 m. Το βουνό χωρίζεται σε δύο μέρη από μια κοιλάδα, η οποία ονομάζεται στα βόρεια «Μεγάλο Φαράγγι» και στα νότια «Μεγάλο Ρέμα».

Από γεωλογικής απόψεως, η Όσσα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού στη βάση της αποτελείται από κρυσταλλικά πετρώματα, που όμως σκεπάζονται από άλλα στρώματα εκρηξιγενών πετρωμάτων. Στις περισσότερες πλευρές της και κυρίως στις ανατολικές, υπάρχουν εντυπωσιακές χαράδρες με ορμητικούς χειμάρρους, ομορφότερη από τις οποίες είναι η χαράδρα της Καλυψούς με ένα τοπίο που συμπληρώνεται από καταρράκτες, λίμνες και απότομα βράχια. Η πλαγιά που βλέπει θάλασσα είναι δασώδες αλλά και αρκετά απότομη και καταλήγει στο ακρωτήριο του Κισσάβου γνωστό και ως Δερματάς.

Πάνω από τα 1300-1400 μέτρα υψόμετρο το βουνό είναι γυμνό ξηρό και φτωχό σε πηγές, ενώ σε αντίθεση οι βόρειες, νότιες και ανατολικές πλαγιές της είναι καταπράσινες, με οξιές, έλατα και καστανιές, από όπου προέρχονται τα γνωστά «κάστανα Κισσάβου».

Πως θα φτάσετε μέχρι το καταφύγιο.

Η πρόσβαση στο Καταφύγιο Κισσάβου γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

Λάρισα,  απέχει 40χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 45 λεπτά με κατεύθυνση το χωριό Συκούριο και Σπηλιά.
Θεσσαλονίκη, απέχει 160χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 2 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό με κατεύθυνση το χωριό Συκούριο και Σπηλιά.
Αθήνα, απέχει 390χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο με έξοδο προς το χωριό Συκούριο και Σπηλιά.

Διαμονή.

Kissavos_Refuge

Το σ/κ της διοργάνωσης η διαμονή θα γίνει κυρίως στον χώρο του καταφυγίου όπου και έχει γίνει «κράτηση» του καταφυγίου από τους διοργανωτές. Υπάρχουν 46 κλίνες και χώρο για διανυκτέρευση οπουδήποτε μέσα στο καταφύγιο αλλά και εξωτερικά αυτού σε σκηνή. Για όποια κράτηση σε κλίνες με την συμμετοχή σας με αριθμητική προτεραιότητα. Εναλλακτικά μέρη για την διανυκτέρευση σας είναι η  Σπηλιά(20min), η Λάρισα(45min), το Στόμιο – Καρύτσα(50min).

Ασφάλεια.

Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

Kissavos_Trail_Sunday Kissavos_Trail_Sunday diagram

Η διαδρομή.

Η εκκίνηση θα είναι στις 10:00 από το καταφύγιο σε υψόμετρο 1516 μέτρα. Η διαδρομή είναι μικτή με το μεγαλύτερο μέρος της σε δασικά μονοπάτια και περάσματα. Η φυσική ομορφιά της περιοχής και οι εναλλαγές της από αλπικό πεδίο ,σε οξιά, καστανιά και έλατο, την κάνουνε μοναδική. Έχει μήκος 17χλμ με τα πρώτα 3χλμ πεζοπορικά ως την κορυφή στα 1980μ. υψόμετρο. Τα υπόλοιπα 14χλμ είναι δασικά μονοπάτια με συνδετικό δρόμο 3χλμ μέχρι να καταλήξουμε στο Στόμιο σε υψόμετρο 10μ. Χαρακτηρίζεται από 630μ ανάβαση και 2130μ κατάβαση. Η σήμανση είναι ορειβατικού μονοπατιού, κορδέλα σημάνσεως, και βέλη. Στον τερματισμό θα υπάρχουν λεωφορεία για την επιστροφή στο καταφύγιο.

Φαγητό.

Η διοργάνωση θα παρέχει πρωινό(ψωμί-μέλι-ταχίνι-τσάι-καφέ) και σνακ (μήλο-ηλεκτρολύτες-αλμυρά).

Kissavos_Trail_SaturdayKissavos_Trail_Saturday diagram

Σάββατο 17/6: ΜΤΒ σε 7χλμ τμήμα τις διαδρομής με uplift όλη την ημέρα. Το βράδυ θα ακολουθήσει event με φωτιά, μουσική, μπάρμπεκιου, κ.α.

Κυριακή 18/6: Ημέρα της διοργάνωσης.

Συμμετέχοντες: Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους και προϋποθέσεις της διοργάνωσης. Η τιμή διημέρου συμμετοχής είναι στα 50€. Μέσα στη τιμή περιλαμβάνονται τά uplift του Σαββάτου, η διανυκτέρευση, το πρωινό, το σνακ, το αναμνηστικό της διοργάνωσης και η μεταφορά των συμμετεχόντων από το Στόμιο στο Καταφύγιο. Όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή θα παραδώσετε τις υπογεγραμμένες δηλώσεις και θα παραλάβετε το νούμερο για την συμμετοχή σας. Οι αναβάτες που θα έρθουν επιτόπου θα συμπληρώσουνε τις υπεύθυνες δηλώσεις και θα γίνει η οικονομική τακτοποίηση στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής για την Κυριακή είναι στα 30€ και περιλαμβάνει το πρωινό, το σνακ, το αναμνηστικό της διοργάνωσης και η μεταφορά των συμμετεχόντων από το Στόμιο στο Καταφύγιο. Θα υπάρχει κάποιος αριθμός με παραπάνω αναμνηστικά.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Xtremeway Outdoors, Facebook event

Previous Article

Tour de Pharmacy -Μια πολύ διαφορετική ποδηλατική ταινία! (video)

Next Article

Η Ισλανδία είναι η πιο όμορφη γωνία του κόσμου. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια