2ο Φεστιβάλ Patras Pumptrack-Μια όμορφη πρωτοβουλία που συνεχώς…ανθίζει!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
patra pump track mtb sunset (1)

Το 2ο Φεστιβάλ Patras Pumptrack είναι προ των Πυλών και εμείς στο sela.gr αγαπάμε και στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που γίνονται απο παρέες ανθρώπων που βάζουν το μεράκι τους μπροστά και ‘τραβάνε’ ολόκληρες τοπικές κοινωνίες. Ζητήσαμε μια mini συνέντευξη  από τον Άρη Πέττα, Πρόεδρο της διοργανώτριας Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας (ΛΟΠΠ).

patra pump track (2)

Άρη, ωραίο όνομα καταρχάς! Γιατί, όμως, ονομάσατε τον σύλλογο σας ‘Eρυμάνθιος Kάφρος’;

Καταρχήν, σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε! Όσον αφορά το όνομα της λέσχης υπήρχαν πολλοί λόγοι που ονομάστηκε Ερυμάνθιος Κάφρος.

Ο Ερύμανθος είναι ένα κοντινό βουνό στην Πάτρα κι επίσης είναι από τα αγαπημένα βουνά των μελών του συλλόγου. Μας άρεσε πολύ το όνομα αυτό που παραπέμπει και στον άθλο του Ηρακλή με τον κάπρο του Ερυμάνθου. Λίγο αυτό, λίγο ότι υπάρχει ένα μονοπάτι εκεί με το όνομα αυτό, λίγο ότι οι περισσότεροι έχουμε ζήσει όμορφες στιγμές εκεί δεν μας δυσκόλεψε καθόλου να δώσουμε αυτό το όνομα.

Έχετε δημιουργήσει ένα από τα ελάχιστα pumptracks στην Eλλάδα; Πως σας ήρθε η ιδέα; Και πως βρήκατε τους πόρους;

Το Pumptrack της Πάτρας είναι το πρώτο δημόσιο στην Ελλάδα κι είναι ανοιχτό προς το κοινό εντελώς δωρεάν. Η ιδέα μας ήρθε το 2014 παρατηρώντας το χώρο του Νέου Λιμανιού της πόλης πριν γίνει το πάρκο που ήταν ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης. Θέλαμε να φτιάξουμε την πίστα κι ήταν το σημαντικότερο κίνητρο για να συσταθεί η Λέσχη μας. Η ιδέα μας άρεσε πολύ στον Δήμο της Πάτρας που πίστεψε σε εμάς από την αρχή και μας βοήθησε με το χώρο και με το απαραίτητο χώμα και κάποια μηχανήματα. Χρειάστηκε αρκετή δουλεία από τα μέλη και τελικά το αποτέλεσμα αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της Πάτρας.

Πόσο εύκολο είναι να συντηρείται το pumptrack;

Η πίστα είναι δημόσια που αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται συνέχεια από κόσμο. Οι φθορές από την συχνή αλλά και την λάθος χρήση είναι λίγο πιο συχνές αλλά το μόνο που θες για να την συντηρήσεις είναι το κατάλληλο χώμα, νερό κι αρκετά χέρια. Θεωρούμε πως δύο με τρεις φορές το χρόνο είναι ικανοποιητικές για μια τέτοια πίστα.

Πιστεύεις πως έχει βοηθήσει νεαρους αναβάτες στο να γίνουν καλύτεροι;

Οι πίστες pumptrack είναι μεγάλο σχολείο για τους αναβάτες ποδηλάτου και σε βοηθάνε πάρα πολύ να βελτιωθείς πάνω στο ποδήλατο κι επίσης είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος εκγύμνασης. Το θετικό είναι πως τέτοιες πίστες είναι εξίσου διασκεδαστικές ανεξαρτήτως επιπέδου του αναβάτη. Απαντώντας στην ερωτησή σου λοιπόν, ναι, σίγουρα τέτοιες πίστες βοηθούν πολύ τους νεαρούς αναβάτες κι όχι μόνο.

Τι να περιμένουμε στο 2ο Φεστιβάλ Patras Pumptrack;

Όπως και πέρυσι στα εγκαίνια της πίστας θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας Challenge υπό τη μορφή elimination, ο οποίος θα είναι με ελεύθερη συμμετοχή.

Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι εγγραφές και την Κυριακή στις 10:00π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας. Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες, κάτω των 18 και άνω των 18 και στο τέλος θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας με δώρα που θα ανακοινωθούν σύντομα στη σελίδα μας. Θα είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με θέμα το ποδήλατο, θα λάβει μέρος στην καρδιά του νότιου πάρκου και σας προσκαλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Previous Article

Υδραυλικά δισκόφρενα και από την Campagnolo!

Next Article

Brevet Θεσσαλονίκης 2017.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια