Υδραυλικά δισκόφρενα και από την Campagnolo!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
campagnolo disk brakes (3)

Μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε και η ώρα της Campagnolo να μπει στο χώρο των υδραυλικών δισκόφρενων για τα ποδήλατα δρόμου. Παρά την «αργοπορία» της πρέπει να παραδεχτούμε όμως πως έρχεται με μια υπερ-πλήρη σειρά υδραυλικών δισκόφρενων για όλες τις σειρές. Από τις ηλεκτρονικές EPS αλλά και για τις μηχανικές.

Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας και εξέλιξης των δισκοφρένων, δοκιμές με τους επαγγελματίες αναβάτες σε μυστικές τοποθεσίες, ήρθε η στιγμή να παρουσιαστούν οι σειρές των υδραυλικών δισκόφρενων της Ιταλικής εταιρίας. Μπορεί οι επαγγελματίες να μην έχουν κατασταλάξει ακόμη στην χρήση ή όχι των δισκοφρένων στα ποδήλατα δρόμου, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Campagnolo να παρουσιάσει προτάσεις για όλες τις σειρές μετάδοσης. Το εντυπωσιακό είναι η διαθεσιμότητα τους η οποία αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού!

Ας δούμε όμως, τι νέο έχουν να παρουσιάσουν.

Η υπόθεση «υδραυλικά δισκόφρενα» για την Campagnolo είναι κάτι παραπάνω από ένα σετ μανέτες και δαγκάνες. Υπάρχουν πολλά καινούρια εξαρτήματα -πέρα των φρένων- τα οποία έχουν σχεδιαστεί να συνεργάζονται με τα δισκόφρενα δίνοντας λύσεις σε διάφορα μικρά θεματάκια που υπάρχουν. Ο τελικός σκοπός δεν είναι άλλος από την απόλυτη εμπειρία στην χρήση των υδραυλικών δισκοφρένων, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

campagnolo disk brakes (8) campagnolo disk brakes (6) campagnolo disk brakes (5)

Το μεγαλύτερο νέο σχετικά με τη πρόταση της Campagnolo -πέρα της άμεσης διαθεσιμότητας στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου- είναι πως υπάρχουν για κάθε σειρά 11 ταχυτήτων της Ιταλικής εταιρίας. Για να το πετύχουν αυτό έχουν κατασκευάσει 3 σετ δισκόφρενων/Ergopower λεβιεδομανέτων τα οποία μοιράζονται τα ίδια εργονομικά στοιχεία. Για την EPS και τις μηχανικές Super Record, την Record και την Chorus έχουμε ανθρακονημάτινες μανέτες, ενώ για την Potenza αλουμινένιες με νέο μοναδικό μηχανισμό Power-Shift.

campagnolo disk brakes (7)

Πέρα από τις μανέτες όμως, σχεδιάστηκαν από το μηδέν υδραυλικές δαγκάνες ώστε να ολοκληρωθεί το σύστημα φρένων. Σε συνεργασία με μια εταιρία η οποία ειδικεύεται στα υδραυλικά δισκόφρενα, η Campagnolo ανέπτυξε τις δικές της flat mount δαγκάνες, χωρίς να χρειάζονται κάποιον αντάπτορα για να τοποθετηθούν στο ποδήλατο -όπως συμβαίνει με τα φρένα των ανταγωνιστών της. Επίσης χρησιμοποιήθηκε τεχνογνωσία από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να μειωθεί ο θόρυβος από τους δίσκους.

campagnolo disk brakes (4)

Οι δίσκοι έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με το feedback των αναβατών, είναι από κράματα αλουμινίου και θα υπάρχουν σε εκδόσεις 160mm και 140mm.

Επειδή οι υψηλές επιδόσεις είναι το ζητούμενο στην Campagnolo τις νέες σειρές δισκοφρένων συνοδεύουν καινούριοι ανθρακονημάτινοι και αλουμινένιοι δισκοβραχίονες, ώστε να συνεργάζονται άψογα με τα φαρδύτερα πίσω κέντρα που απαιτούνται στα ποδήλατα δρόμου τα οποία φέρουν δισκόφρενα. Οι νέοι δισκοβραχίονες Η11 και Potenza μεταφέρουν τα γρανάζια ελάχιστα προς τα έξω -χωρίς όμως να επηρεαστεί το Q-Factor και οι αλλαγές των ταχυτήτων- ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο chainline για τα φαρδύτερα κέντρα με τους περαστούς άξονες. Όσοι ασχολείστε και με την ποδηλασία βουνού, φανταστείτε είναι κάτι αντίστοιχο με το «boost».

campagnolo disk brakes (9)

Φυσικά τα δισκόφρενα απαιτούν και διαφορετικούς τροχούς. Στην αρχή θα υπάρχουν 4 νέα σετ τροχών διαθέσιμα ενώ γίνεται λόγος για ακόμη περισσότερα. Η κορυφαία έκδοση των αλουμινένιων τροχών οι Shamal Ultra είναι tubeless, ενώ οι ανθρακονημάτινοι Bora Ones έρχονται με προφίλ 35mm τόσο σε tubular όσο και σε clincher. Υπάρχει και έκδοση με προφίλ 50mm αλλά προς το παρόν είναι μόνο tubular. Φυσικά υπάρχει και πιο οικονομικοί τροχοί, οι αλουμινένιοι Zonda DB οι οποίοι παρουσιάστηκαν πέρσι.

campagnolo disk brakes (1) campagnolo disk brakes (2)

Previous Article

Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε τον Brandon Semenuk με ΒΜΧ! (video)

Next Article

2ο Φεστιβάλ Patras Pumptrack-Μια όμορφη πρωτοβουλία που συνεχώς…ανθίζει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια