Bike Bus: Το μέλλον στη μετακίνηση με ποδήλατο

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike bus 6

Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να μπορεί να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά με το ποδήλατο; Οι περισσότεροι όμως όπως είναι λογικό φοβούνται την κίνηση στους δρόμους και τις καιρικές συνθήκες. Τη λύση σε αυτό τον προβληματισμό έρχεται να δώσει η βρετανική επιχείρηση fitness, 1Rebel δημιουργώντας ένα κινητό spinning studio μέσα σε ένα λεωφορείο με την ονομασία Ride2Rebel.

bike bus 1

Βαδίζοντας στα χνάρια του Boston Bike Bus που ξεκίνησε τη προηγούμενη χρονιά, το Ride2Rebel αποτελεί προς το παρόν ένα σχέδιο στα σκαριά από την 1Rebel. Εάν η ιδέα συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, η επιχείρηση θα ήθελε να δει το λεωφορείο να κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου το συντομότερο δυνατό ακόμη και το καλοκαίρι. Για το έργο αυτό έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον 1820 άτομα και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

bike bus 2

Το Boston Bike Bus προέκυψε από το ζευγάρι και spin instructors Eric και Seema Brodie το 2015 σαν μια ιδέα που προήλθε από τον αδελφό της Seema που ήθελε να πηγαίνει στη δουλειά του κάθε μέρα με ασφάλεια και ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα να γυμνάζεται.

bike bus 3

Το ζευγάρι σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα όχημα μέσα στο οποίο θα τοποθετούσε τα ποδήλατα. Το πρώτο όχημα που τους ήρθε στο μυαλό ήταν το λεωφορείο διότι έχει το κατάλληλο βάρος, διαθέτει εξόδους κινδύνου και έχει αρκετό χώρο για να χωρέσουν τα ποδήλατα.

Πολλοί θα σκεφτούν πως αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί και ταυτόχρονα να εξασκηθεί, γιατί να μη κάνει απλά ποδήλατο; Το Bike Bus όμως έρχεται να απαντήσει στην ανησυχία πολλών ποδηλατών που ενώ θέλουν να μετακινούνται με το ποδήλατο, δεν αισθάνονται αρκετά ασφαλείς με τους δρόμους των πόλεων τους.  Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ποδηλατών τόσο στη Βοστόνη όσο και στο Λονδίνο έχει αυξηθεί και ενώ και οι δυο πόλεις κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να αυξήσουν την ασφάλεια στους δρόμους, η Βοστόνη εξακολουθεί να είναι γνωστή για τους στενούς και γεμάτους λακκούβες δρόμους της.

Η μετακίνηση και η επιστροφή από τη δουλειά με το ποδήλατο κάνει καλό σε όλους. Όμως στην Βοστόνη οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν πάντα. Ειδικά όταν ξεκινά το φθινόπωρο τα περισσότερα ποδήλατα εξαφανίζονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται και η ανάγκη του σώματος για εξάσκηση. Γι’ αυτό το λόγο το Bike Bus απευθύνεται επίσης σε άτομα που ενώ θέλουν να πάρουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, τους απασχολούν πολύ οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.

bike bus 4

Όσο αφορά το κόστος, κάθε 45-λεπτη διαδρομή κοστίζει γύρω στα 27 δολάρια, όχι και άσχημο ποσό αν σκεφτεί κανείς τα υψηλά κόστη των τάξεων spinning. Προς το παρόν φαίνεται ότι το Bike Bus μπορεί να ενοικιαστεί μόνο για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Όσο για το Ride2Rebel, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει δρομολόγια από και προς τέσσερα σημεία του Λονδίνου συμπεριλαμβανομένων των  Clapham Common, Angel, Kensington High St. και Stratford.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Bike Bus στη διεύθυνση bikebus.com και το Ride2Rebel στη διεύθυνση ride2rebel.london.

Εμάς μας ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και θα περιμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση τους και γιατί όχι να τα δούμε κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

Previous Article

Vincenzo Nibali ο μεγάλος νικητής του 99ου Giro d’ Italia.

Next Article

Ταξίδι στο Altai της Μογγολίας. Ό,τι πιο μαγευτικό θα δείτε αυτή την εβδομάδα. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια