Το 2016 θα είναι η τελευταία αγωνιστική σεζόν για τον Fabian Cancellara.

Author: 1 σχόλιο Share:
Fabian Cancellara  road bike

Τελευταία σεζόν το 2016 και για τον Fabian Cancellara καθώς μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε σε Ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό πως θα αποσυρθεί μετά το τέλος της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

fabian-Stybar-atackΟ Ελβετός σούπερ σταρ υπαινισσόταν με τα σχόλια του πως οι μέρες του στην αγωνιστική σκηνή είναι μετρημένες. Δύο σημαντικοί τραυματισμοί στην πλάτη την φετινή σεζόν, τον έβγαλαν εκτός από τα classics και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προκαλώντας τις φήμες ότι το 2016 θα είναι η τελευταία αγωνιστική σεζόν γι’ αυτόν. Είναι η «κατάλληλη» στιγμή, μετά από 15 χρόνια αγωνιστικής δράσης.

Λίγοι αναβάτες, της γενιάς του, κυριάρχησαν όπως ο πολυτάλαντος Cancellara, ο οποίος μπορούσε να κερδίζει σε διάφορα τερέν, όσο η κλίση δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Αν και δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποιο Grand Tour, ήταν ένας από τους καλύτερους διεκδικητές χρονομέτρου και των κλασικών τα τελευταία 20 χρόνια. Το Palmares του είναι εξαιρετικό, με τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο Χρονόμετρο, ένα Ολυμπιακό Χρυσό μετάλλιο και επτά νίκες που ξεχωρίζουν ανάμεσα από τις περισσότερες από 70 επαγγελματικές του νίκες.

Όπως σε κάθε επαγγελματική σταδιοδρομία, ο Fabian Cancellara είχε και αυτός τις άτυχες στιγμές του. Δεν μπόρεσε να κερδίσει το Παγκόσμιο, όπως επίσης έπεσε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 όταν προπορευόταν και έτσι στερήθηκε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα, μια σειρά από τραυματισμούς, οι πιο σοβαροί στην πλάτη την σεζόν που μας πέρασε, τον ανάγκασαν να λάβει την απόφαση της απόσυρσης.

Previous Article

Ας γελάσουμε και λίγο! Ο χειρότερος κλέφτης ποδηλάτων που έχει υπάρξει! (video)

Next Article

SMP skate-park το μεγαλύτερο του κόσμου, με dirt jump ποδήλατο! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια