Αποκλεισμός 4 ετών για αθλητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Cross Country, λόγω αναβολικών!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Rourke Croeser mtb bud

Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης cross country, Rourke Croeser έλαβε την ποινή αποκλεισμού από τα αθλήματα της ποδηλασίας για 4 χρόνια καθώς ανιχνεύθηκε θετικός σε δυο αντί-ντόπινγκ ελέγχους στο τέλος του 2015.

Ο 24χρονος αθλητής, του οποίου η καλύτερη επίδοση ήταν η 15η θέση στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Val di Sole στις 23 Αυγούστου, είχε αρκετές πιθανότητες να προκριθεί στην Ολυμπιακή ομάδα της Νοτίου Αφρικής.

Rourke Croeser mtb winΟ Croeser ανιχνεύθηκε θετικός σε ερυθροποιητίνη (ΕΡΟ) στις 30 Αυγούστου και στην ουσία Phentermine, ένα απαγορευμένο διεγερτικό μετά την νίκη του στο Isuzu 3 Towers Stage Race στις 3 Οκτωβρίου. Παρά τον επανέλεγχο που ζήτησε και για τα δύο δείγματα ο αθλητής, δεν άλλαξαν τα αποτελέσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει όμως μπλεξίματα με απαγορευμένες ουσίες, καθώς παλαιότερα είχανε βρεθεί σύριγγες στις αποσκευές του, όπου και του απαγορεύτηκε να συμμετέχει σε αγώνες.

Στις 8 Οκτωβρίου είχε πάρει προσωρινή αναστολή και μόλις πριν λίγες ημέρες κρίθηκε ένοχος και για τα δύο δείγματα. Ο ίδιος δεν αμφισβήτησε τα ευρήματα και παραιτήθηκε από το δικαίωμα του για ακρόαση. Έχει 21 ημέρες από την έκδοση της απόφασης -η απόφαση πάρθηκε στις 23 Μαρτίου- για να κάνει έφεση, αλλιώς η τιμωρία του είναι πλήρης αποκλεισμός από τις διοργανώσεις μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2019.

Η ποδηλασία βουνού δεν έχει πολλά κρούσματα ντόπινγκ -προς το παρόν- όπως συμβαίνει με την ποδηλασία δρόμου και πραγματικά ελπίζουμε να ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, καθώς πλησιάζουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Previous Article

Πλακόστρωτα και ποδήλατο δρόμου. Δείτε τι «μετατροπές» κάνουν οι pro.

Next Article

Anne Caroline Chausson, η πολυνίκης αθλήτρια ξεπέρασε με επιτυχία τον καρκίνο στις ωοθήκες και επιστρέφει σιγά σιγά!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια