5 λόγοι για να δοκιμάσετε την ποδηλασία βουνού!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
2h panellhnia synanthsh eeop mtb (2)

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει δικαιολογίες από ανθρώπους για να μην ανέβουν με ένα ποδήλατο στο βουνό, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί το ποδήλατο, θέλουμε να δούμε περισσότερο-νέο- κόσμο στο βουνό και γι’αυτόν τον λόγο θα σας γράψουμε 5 λόγους για τους οποίους η ποδηλασία βουνού είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχατε δοκιμάσει εχτές!

  1. Η ποδηλασία βουνού ή το MTB είναι γεμάτο προκλήσεις. Πάντοτε θα υπάρχει ένα τεχνικό σημείο που θα θέλετε να ξεπεράσετε είτε είναι ανηφορικό είτε κατηφορικό. Ποτέ δεν θα γίνει πιο εύκολη καθώς συνεχώς θα ζητάτε περισσότερα και από εσάς αλλά και από το ποδήλατο σας. Οπότε αν σας αρέσουν οι προκλήσεις και η χαρά που δίνουν όταν τις ξεπεράσετε τότε η ποδηλασία βουνού είναι ένα άθλημα/χόμπι το οποίο κακώς δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής!
  2. Θα σας ταξιδέψει σε μοναδικά μέρη. Μπορεί κάποιος να αναφωνήσει πως και η πεζοπορία μπορεί να ταξιδέψει τον άνθρωπο, αλλά θα πούμε πως με το ποδήλατο όλα γίνονται λίγο πιο γρήγορα. Πιστέψτε μας πως το να διανύσετε κάποιο από τα γειτονικά σας βουνά με ένα ποδήλατο θα είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς θα γίνετε «ένα» με την φύση και θα την νιώσετε να σας γεμίζει. Και δεν είναι μόνο η φύση ή η θέα. Είναι η ελευθερία και η γαλήνη που θα νιώθετε όταν βρίσκεστε πάνω στο ποδήλατο σας σε ένα καταπράσινο μέρος με τους μόνους ήχους που θα ακούτε να είναι των πουλιών.
  3. beer after rideΦυσικά κάθε βόλτα -σχεδόν- τελειώνει με μια παγωμένη μπύρα. Η ποδηλασία βουνού -έτσι όπως μας αρέσει εμάς- δεν έχει να κάνει πάντα με τις απόλυτες επιδόσεις ή με το ποιος θα φτάσει πρώτος στην κορυφή. Έχει να κάνει με την διασκέδαση, έχει να κάνει με την ηρεμία έχει να κάνει με την καλή παρέα. Τι και αν έχουμε κάποιον φίλο που αντί για μπύρα πίνει χυμό μετά από κάθε βόλτα; Τον θέλουμε και αυτόν μαζί μας. Τι καλύτερο λοιπόν μετά από μια όμορφη ημέρα στο βουνό με την παρέα το να τελειώσει η βόλτα σε κάποια σκιερή γωνιά με παγωμένη μπύρα και κους-κους για την ημέρα που πέρασε;
  4. Ξεφεύγεις. Ξέχνα τον πολιτισμό, ξέχνα την φασαρία, ξέχνα τα αυτοκίνητα, ξέχνα τα προβλήματα. Όλα αυτά τα αφήνεις πίσω σου όταν ανέβεις στο ποδήλατο βουνού -και αν δεν μπορεί να τα αφήσεις μόνος σου πίσω σου, σε αναγκάζει πολλές φορές η διαδρομή με τις προκλήσεις που έχει ή την ομορφιά της. Για όση ώρα βρίσκεσαι πάνω στο ποδήλατο σου το μόνο που σε απασχολεί είναι το πως θα γίνει να κρατήσει για πάντα αυτή η διάθεση. Η ποδηλασία βουνού είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγετε από την καθημερινότητα σας, να βρείτε την ηρεμία που χρειάζεστε για να μην «τρελαθείτε» από τις υποχρεώσεις.
  5. Θα αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση. Μπορεί στην αρχή να μην σας αρέσει καθόλου που υπάρχουν ανηφόρες και να θέλετε μόνο τις κατηφόρες, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα δείτε πως όσο περισσότερο χρόνο περνάτε πάνω στο ποδήλατο σας τόσο πιο ευχάριστα θα νιώθετε. Θα βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και κάθε φορά θα ζητάτε να κάνετε και λίγο παραπάνω. Τα σημεία που σας δυσκόλευαν στις πρώτες σας βόλτες θα σας κάνουν να γελάτε αλλά και να νιώθετε εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο σας. Μην νομίζετε ότι θα γυμνάζετε μόνο τα πόδια σας. Όλο το σώμα ενεργοποιείται όταν βρίσκεστε στο ποδήλατο βουνού. Και τα χέρια και ο κορμός καθώς θα πρέπει να κρατάτε την ισορροπία σας σε σαθρό και ανόμοιο πολλές φορές έδαφος.

Ποιος είναι ο λόγος που ακόμη δεν έχετε δοκιμάσει την ποδηλασία βουνού; Οι υπόλοιποι θυμάστε πως ξεκινήσατε;

Previous Article

Red Bull Joyride 2016 (3 video runs)

Next Article

Ολυμπιακοί Αγώνες MTB-XCO. Χρυσό μετάλλιο για τον Nino Schurter, 31ος ο Αντωνιάδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια